Turizmde Avrupa’nın ilk 3 ülkesi arasındayız

Merit Otelleri’nin Başkanı Reha Arar, Özal ile başlayan turizmin çağ atladığını belirterek, “Bugün Avrupa’nın ilk 3 ülkesi arasındayız” dedi.

31/12/2019 23:40
Turizmde Avrupa’nın ilk 3 ülkesi arasındayız

Turizm sektörünün en tecrübeli isimlerinden biri olan Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Turgut Özal'ın önderliğinde turizm hareketinin başladığını, 2000'den sonra çağ atladığını ve bugün Avrupa'nın ilk 3 ülkesi haline geldiğini söyledi. Sabah'ta yer alan haberde Arar, "1980'lerin Türkiyesi'ni hatırlayalım, 1970'lerden sonra İstanbul'da 5 yıldızlı iki otel açılmıştı. İzmir ve Antalya'da sadece birer adet kaliteli otel vardı. O yıllarda İstanbul Belediyesi'nde üst seviyede bir bürokrattım. İstanbul'a yabancı bir resmi ziyaretçi ya da heyet geleceği zaman ciddi sıkıntı yaşıyor, tavassutla gelenleri kaliteli bir otele yerleştirebiliyorduk" dedi.

Gerçek bir turizm hareketinin Turgut Özal'la başladığını hatırlatan Arar, "Birçok arazinin turizm maksatlı olarak yatırımcıya tahsisi, Kalkınma Bankası destekli kaynak kullanım kredileri bir anda Antalya'yı bir turizm cenneti yaptı" diye konuştu. Turizmde atılan adımlarla birlikte sadece Antalya'nın değil Ege ve Marmara'nın da çok önemli lokasyonlar haline geldiğini vurgulayan Arar, otellerin açılmasıyla birlikte alışveriş, taşımacılık ve eğlence gibi sektörlerin de hızla geliştiğini kaydetti. Son 10 yılda turizme verilen desteklerle sektörün daha da güçlendiğine dikkat çeken Arar, "Bugün geldiğimiz noktada Türkiye sadece Akdeniz çanağında değil Avrupa'da dış turizmden kâr sağlayan ilk 3 ülke arasında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

TURİZM ANADOLU'YA YAYILMALI

Turizmin bu yıl zorlu bir süreçten geçtiğini anlatan Arar, "Sektör her krizi fırsata çevirdi ve güçlenerek çıkmayı başardı. Bu süreci de aşacak ve daha da güçlenecektir" şeklinde konuştu. Turizm alanında verilen teşviklerin sektörün gelişiminde büyük rol oynadığına dikkat çeken Arar, şunları söyledi: "Anadolu'nun hemen her köşesinde yeni tesislerin yapılması lazım. Bunun için de yeni teşvikler gerekiyor. Bugün nasıl Akdeniz turizmle anılıyorsa Türkiye'nin diğer altı bölgenin de turizmle anılacak potansiyeli bulunuyor."

İLK TURİZM HOLDİNGİNİ KURDU

Net Holding ve grup şirketlerinin 40 yılı aşkın süredir turizmde faaliyet gösterdiğini vurgulayan Arar, "Besim Tibuk'un 1981'de kurduğu Net Holding'e bağlı olan Merit Turizm, İnter Limuzin, Net Turizm ve Net Turistik Yayınlar hep turizm sektörüne hizmet verdi. Kurulduğu yıllarda ülkenin ilk turizm holdingi olan Net Holding bugün de bu misyonunu sürdürüyor" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.