Otellerde oda fiyatları 11-15 Bin Lira arası olacak

Geçen yaz butik otellerdeki iki kişilik oda fiyatının 2 Bin-3 Bin 500, 5 yıldızlı otellere 6-7 Bin Lira olduğunu hatırlatan Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, yen sezonda fiyatların butik otellerde 5-6 bin, üst segment otellerde 11-15 Bin Lira aralığında olacağını açıkladı. Demir, bu rakamların, Antalya, Bodrum gibi destinasyonlardaki otellere göre makul olduğunu söyledi.

23/04/2024 12:08
Otellerde oda fiyatları 11-15 Bin Lira arası olacak

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle Çeşme’deki otellerde doluluğun yüzde 80’lere çıktığını, bazı günlerde yüzde 100’e ulaştığını belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, “Bayram tatilleri kaç gün olacaksa, bu son anda değil, iki ay, hatta üç ay öncesinden açıklanmalı” çağrısında bulundu: “Ramazan Bayramı tatilinde beklentilerimizin üzerinde misafir ağırladık. Seçim sonrası herhangi bir kriz yaşanmayınca insanlar kendilerini tatil beldelerine attı.

Bayram tatil süreleri son anda açıklanmamalı

Biz kurban bayramı takviminin tatil olacak ya da olmayacaksa üç ay, olmazsa iki ay öncesinden açıklanmasını bekliyoruz. Çok önceden belli olmayınca önümüzü göremiyoruz. Bayrama iki gün kala tatili 9 güne çıkardı karar vericiler. Karar verildiğinden itibaren rezervasyonlarda önemli bir artış oldu. Yüzde 50’lik doluluk, yüzde 80, hatta bazı günlerde yüzde 100’e çıktık.

Güzel bir bayram yaşadık. Tatil kararını verecek makamlar Milli Eğitim Bakanlığı, Turizm ve Kültür Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı… Ot Festivalinin tarihi de son anda belirledik, üç hafta kala. Yeterince duyuramadık. Yeni belediye başkanımız ve ekibine, bu sorunu ilettik. Kendi ajandalarımızda, hatta dünya ajandalarında festivalleri işletmemiz lazım. Önümüzde Kurban Bayramı var.

Hala alınmış bir tedbir yok

Bayramda personelsizlikten açılamayan çok otel oldu, robot çalışan üretilmesini bekliyoruz. Başkan Demir, personel sıkıntısının bu yıl had safhada olduğunu bildirdi: “Personel konusunda kıyamet gününe gider gibiyiz. Hizmet sektöründe olduğumuz için hizmeti personel ile verebiliyoruz. Henüz servis veren ya da oda temizleyen robot üretilmedi. Üretilmesini de bekliyoruz.

Bayramda personelsizlikten dolayı çok otelimiz açılmadı. Turizm okullarının tatil olmasını bekleyen ve öğrencileri alıp otelini açmayı bekleyen çok yer var. Bu duruma düştük. Bu konuya devletimiz el atmalı. Bakanlıkların bu konu üzerinde kafa yorması ve çözüm üretmesi gerekiyor. Artık insan gücüne ulaşmak çok zorlaştı. Ancak bu konuda hala alınmış bir tedbir yok.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.