Avrupalı turistin 2017 rotası Türkiye olacak

Bu yıl Türkiye yerine İspanya, Portekiz ve Yunanistan'a giden Avrupalı turist beklediği hizmeti bulamayınca 2017 için rotayı yeniden Türkiye'ye çevirdi.

31/12/2019 23:40
Avrupalı turistin 2017 rotası Türkiye olacak

2017 kapasitelerinde 'Türkiye'de güvenlik sorunu var' bahanesiyle daralmaya giden Avrupalı tur operatörlerinin yerini ise Türk tur operatörleri dolduracak. Betül Alakent imzalı habere göre, 2015'te Hollanda, Belçika ve Almanya pazarından 500 bin turist getiren Corendon Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, gelecek yıl için Türkiye'ye yoğun bir ilgi olduğunu söyledi.

Karaer, "Bu yıl Türkiye'ye gelmekten imtina eden Avrupalı turist İspanya, Portekiz ve Yunanistan'ı tercih etti. Ancak orada özellikle çocuklu aileler bekledikleri hizmeti alamayıp gittiklerine pişman oldular. Özellikle bu grup 2017'de yine Türkiye'ye gelecek. Avrupa pazarında bu yıla oranla yaklaşık yüzde 20'lik bir artış öngörüyoruz" dedi.

KAPASİTE ARTACAK

Avrupalı tur operatörlerinin 2017'de Türkiye'ye yönelik kapasitelerini daralttığını hatırlatan Karaer, buradaki açığı ise Türk tur operatörlerin kapatacağını ifade etti. Karaer, "2016'da Hollanda, Belçika ve Almanya'da bir önceki yıla oranla yüzde 30 kayıp yaşadık ve 350 bin kişi getirdik. Ancak gelen rezervasyon talepleri de gösteriyor ki gelecek yıl bu kaybı rahatlıkla kapatacağız.

Bu nedenle grup olarak hem uçak hem de paket satışlarımızda kapasitemizi artırdık. 2017'de Hollanda, Belçika pazarında 500 bini aşkın turisti Türkiye'ye getirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Avrupa'nın Türkiye'yi yakından takip ettiğini aktaran Karaer, Türkiye'ye olan güvenlerinin yüksek olduğunu vurguladı. Karaer, "16 Temmuz ve sonrasında otelde en küçük bir rezervasyon iptali yaşamadık. 'Korkuyoruz, gitmek istiyoruz' gibi bir talep gelmedi. Bu, Türkiye'ye olan güvenin göstergesidir" diye konuştu.

İKİ YENİ OTEL AÇACAK?

Corendon Grup tur operatörlüğü, havayolu şirketi ve otel olmak üzere üç alanda faaliyet gösteriyor. Grubun Kemer, Lara, Bodrum ve Alaçatı'da olmak üzere Türkiye'de dört oteli var. Ayrıca Amsterdam'da iki, İbiza ve Endüsülüs'te de birer oteli bulunuyor. Karaer, 2018'de Amsterdam, 2019'da da Barselona'da otel açacaklarını söyledi

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.