Turizmde sevindiren gelişme! Türkiye’ye giriş 15 Nisan'da normalleşiyor

Türkiye’ye en çok turist getiren 4 büyük tur operatörü, turizm ve ulaştırma bakanları ile görüştü. Türkiye’ye girişte istenen PCR testi zorunluluğunun 15 Nisan’a çekilmesine yeşil ışık yakıldı.

05/03/2021 14:21
Turizmde sevindiren gelişme! Türkiye’ye giriş 15 Nisan'da normalleşiyor

Yaz sezonu turizm için yaklaşırken 4 büyük tur operatörü, turizm ve ulaştırma bakanları ile görüşerek taleplerde bulundu. Bu taleplerin en önemlisi Türkiye’ye girişte istenen PCR testi zorunluluğunun 15 Nisan’a çekilmesine onay geldi.

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya ve BDT pazarlarında faaliyet gösteren Anex Tour, Pegas Touristik ve Coral Travel ile Avrupa'nın önde gelen Türk tur operatörü Corendon Hava Yolları'nın üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi.

Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, Nisan ayından itibaren yeni sezonu açmaya hazırlanan operatörler, sektörün önünde duran en büyük sorunun Türkiye'ye girişte PCR testi olduğunu bakanlarla paylaştı. Türkiye'ye girişte zorunlu olan mart sonu bitmesi planlanan PCR testinin 26 Mayıs'a kadar uzatılmasının gündemde olduğunu aktaran operatörler, "Tatil maliyetlerini katlayan bu test ülkemize olan talebi de olumsuz etkiliyor. Biz sorunu aktardık. Test süresinin 26 Mayıs'tan 15 Nisan'a çekilmesi gündeme geldi. Bakanlarımız olumlu yaklaştı ancak son kararı Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu verecek" dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.