Gözde turizm merkezi Venedik artık tanınmaz halde

Dünya çapında turistlerin en çok rağbet ettiği turizm merkezlerinden olan Venedik'in başı son yıllarda beladan kurtulmuyor. Geçtiğimiz yıllar içinde defalarca yoğun yağışlar nedeniyle sular altında kalan turistik şehir, bu kez de boşalan kanallarıyla gündeme geldi.

03/03/2021 15:38
Gözde turizm merkezi Venedik artık tanınmaz halde

Dünyanın en çok ziyaret edilen noktalarının başında gelen, İtalya'nın ünlü Venedik kenti, son görüntüleriyle korkuttu.

Yıllardır başı dertten kurtulmayan, art arda gelen su baskınları sebebiyle turizm sezonunda ciddi zararlara uğrayan Venedik, cazibesini giderek kaybediyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında bir kez daha sel sularına teslim olan tarihi kentte su seviyesi, en az 1 metre yükselmişti.

Seller dolayısıyla son yıllarda ciddi can kayıpları bildiren şehirde yer alan tarihi eserler de büyük zarar görmüştü.

Kentte bulunan dünyaca ünlü bazilika San Marco da su baskınında büyük zarar görmüştü. Son 3 yılda, 1966'dan bu yana hiç yaşamadığı şekilde su baskınları kaydeden şehirde adeta kıyamet alarmı verilmişti.

Sık sık küresel ısınma nedeniyle ilerleyen yıllarda tamamen sular altında kalacağını konuşulan, her geçen yıl santim santim sulara gömüldüğü tespit edilen tarihi kent, bu kez de ünlü kanallarının kurumasıyla gündeme geldi.

İtalyan basınında çıkan haberlere göre kanalları ve gondol gezintileriyle ünlü şehirde, suların normal seviyenin en az 50 santim çekildiği belirlendi.

Şehirden gelen görüntülerde, Aralık ayında yaşanan sel felaketinin ardından kanallardaki suların tamamen çekildiği görülüyor.

Şehir genelinde neredeyse tüm kanalların kuruduğu bildirilirken, ünlü gondolların çamura saplanmış görüntüleri ise, turizm cenneti olarak bilinen şehrin geldiği son hali gözler önüne seriyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.