FTI iflası: Adigi devreye girdi, rezervasyon sistemi yeniden açıldı

FTI organizatörleri FTI, 5vorFlug ve Big Xtra'nın şaşırtıcı iflas başvurusunun ardından Münih'te büyük bir iptal dalgası başladı. Ancak şu anda tüm seyahatlerin mi iptal edileceği yoksa başlangıçta yalnızca Çarşamba gününe kadar kalkışların mı yapılacağı belli değil. Her durumda, bazı rezervasyonların başka bir organizatör tarafından devralınmasını sağlamak için perde arkasında çok fazla çalışma yapılıyor.

03/06/2024 19:08
FTI iflası: Adigi devreye girdi, rezervasyon sistemi yeniden açıldı

Ancak bunun gerçekten gerçekleşip gerçekleşmeyeceği henüz bilinmiyor. Yakın zamana kadar FTI son derece uygun fiyatlarla piyasada faaliyet gösteriyordu. Bu, diğer organizatörler için mali risk oluşturabilir. Özellikle de öncelikle otellerin paralarını alıp almadığının veya müşteri parasının FTI'nın mali deliğine girip girmediğinin kontrol edilmesi gerektiği için. Bu durumda rezervasyonu devralan organizatör, masrafları kendisine ait olmak üzere otelin masraflarını ödemek zorunda kalacak.

FTI tam kiralamaları sorunlara neden oluyor

İflas başvurusundan yalnızca FTI müşterileri değil, diğer tur operatörlerinin birçok müşterisi de etkileniyor. FTI'dan örneğin Mısır ve Türkiye'ye tam charter uçuş rezervasyonu yaptırmışlarsa bu durum geçerlidir. Dertour Grubu ve ortak ofisleri, etkilenen müşterilerin aktif olarak bilgilendirileceğini ve alternatif uçuş teklifleri alacağını bildirdi.

FTI charter uçuşlarının diğer operatörler tarafından devralınıp devralınmadığı bilinmiyor. Her durumda, havayolları mümkün olan en kısa sürede yeterli yedek ortak bulmakla ilgilenecektir.

Alternatif teklifler için modüllü Adigi

BT hizmet sağlayıcısı Adigi, etkilenen FTI müşterileri olan seyahat acenteleri için alternatif teklifler sunan özel bir modülü etkinleştirdi. Genel müdür Nicolas Götz, "son müşterilere, başlangıçta rezerve ettikleri FTI seyahatiyle eşleşen tatil tekliflerini otomatik olarak gönderebiliyor" diyor.

Spesifik olarak, Adigi'nin yapay zeka kontrollü "süper meslektaşı", diğer operatörlerden orijinal olarak rezerve edilen oteli (varsa) ve aynı seyahat tarihlerine sahip üç alternatif teklifi (fiyat-performans kazananları) sunuyor. Götz, müşterinin zaman dilimi veya kalkış havaalanı konusunda esnek olması durumunda bunun dikkate alınacağını söylüyor. Alternatif modül hakkında bilgi şu adreste mevcuttur: https://www.adigi.ai/veranstalter-insolvenz/ .

Adigi'nin teknolojisi şu anda Butterfly, Best-Reisen, Onlineweg.de, Dertour ve Derpart, Holiday Land ve SLR ortak seyahat acenteleri (Alpha) dahil olmak üzere yaklaşık 500 seyahat acentesi tarafından kullanılıyor.

Seyahat sigortası fonu: Hızlı ödeme? 

Bu arada, organizatörlerin müşteri fonlarını koruyan Alman Seyahat Sigorta Fonu (DRSF), fonların hızlı bir şekilde ödeneceğine söz verdi. Raporlara göre müşterilere “dört ila altı hafta” içinde tazminat ödenmesi için girişimlerde bulunuluyor.

Şu anda kaç müşterinin etkilendiği belli değil. Şu anda FTI ile seyahat eden yaklaşık 65.000 müşteri var. Aralarında paket seyahat edenlerin tamamı seyahat sigortası fonu kapsamında.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.