Yunanistan'da 'Herşey dahil' kalkıyor

Yunanistan’da başbakanlığa yükselerek ses getiren Radikal Sol İttifak'ın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras'ın, Yunan turizm sektöründen “all inclusive” sistemini yasaklama kararı aldığı belirtiliyor.

31/12/2019 23:40
Yunanistan'da 'Herşey dahil' kalkıyor

İngiliz Daily Mail’in haberine göre, Turistlerin bu sistemi uygulayan otellerde mahkum gibi tatil yaptıklarını, dışarıda para harcamadıkları  için küçük işyerlerinin zarar gördüğünü, otel dışındaki Yunanistan’ı tanıma fırsatı bulamadıklarını” savunan Çipras, “all inclusive”den vazgeçilmesini istiyor.

Çipras’ın bu sistemde ısrar eden otellere ek vergi koyarak caydırıcılık yaratacağı belirtiliyor. Uzmanlar bu karar uygulanırsa büyük otellerden tepki alsa da halkın büyük çoğunluğundan destek göreceğini düşünüyor.   

Konuyu Moskova’da Business FM radyosuna değerlendiren uzmanlar, bu durumda Yunanistan’ın Rusya’dan turist kaybedeceğini,  Türkiye ve Mısır’a talebin artacağını savundular.  Bir turizm sektörü yetkilisi, “Özellikle kriz döneminde sınırlı bütçe ile tatil yapacak Ruslar, en baştan paket tur alarak ne kadar harcayacağını bilmenin rahatlığı ile gidiyor. “All inclusive” kaldırılırsa talep azalır” yorumunu yaptı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.