Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa'dan sürdürülebilirlik için önemli yatırımlar

Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa Genel Müdürü Haluk Alay, çevreyi koruma ve geliştirme bakış açısına sahip, çevreye olan sorumluluklarının farkında bir işletme olarak, sürdürülebilirlik kapsamında önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

24/04/2024 13:33
Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa'dan sürdürülebilirlik için önemli yatırımlar

Küresel ısınmanın ve fosil yakıtların çevreye verdiği zararı azaltmaya yönelik çalışmalarda yenilenebilir enerji kaynaklarını tercih ettiklerini belirten Haluk Alay, güneş enerjisi sistemleri ile atmosfere salınan karbondioksit gazının önemli düzeyde azaltılabildiğini söyledi.

Sürdürülebilir yönetim anlayışı ile faaliyetlerine devam eden tesis 2012 yılından bu yana Travelife Gold Sertifikasına sahip. Travelife’ta olduğu gibi yine GSTC (Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi) kriterlerine göre değerlendirilen ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen 3. Aşama Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’na 2022 Aralık ayından bu yana sahip olan tesis, Ege Bölgesi’nde bu belge ile de öncü olmaya devam ediyor.

Otel 2573 adet güneş paneli yatırımı yaptı

Otel 2573 adet güneş paneli yatırımı yaparak; toplam elektrik ihtiyacının %30’unu ve sıcak su ihtiyacının %60’ını yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ediyor. Tesis, önümüzdeki yıllardaki sürdürülebilirlik kapsamında elektrik ihtiyacının %50’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamayı hedefliyor.

Sürdürülebilirliğe yapmış olduğu bu yatırım ile Aqua Fantasy Hotel, üretilen veya tüketilen elektrik enerjisinin kaynağının yenilenebilir enerji olduğunu doğrulayan ve dünya çapında bir standart olan I-REC Yeşil Enerji sertifikasına sahip. ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001 entegre yönetim sistemlerine sahip olan Aqua Fantasy Hotel, 2023 yılında ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesini alarak, yönetim sistemleri kapsamını genişletti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.