Uluslararası terör saldırıları turizmi uzun süre etkilemez

Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) Genel Müdürü Tony Tyler, bu tür saldırıların küresel turizm hareketini fazla yavaşlatmayacağını belirtti.

31/12/2019 23:40
Uluslararası terör saldırıları turizmi uzun süre etkilemez

Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) Genel Müdürü Tony Tyler, bu tür saldırıların küresel turizm hareketini fazla yavaşlatmayacağını belirtti. Tourexpi'de yer alan habere göre, IATA Genel Direktörü Tony Tyler, Zaventen Havalimanı’ndaki bombalı saldırıyı, Şarm El Şeyh’de düşürülen Metrojet uçağını, 19 Mayıs’ta Akdeniz’e düştüğü belirlenen Mısır Havayolları uçağı ile Tunus ve Türkiye’de yaşanan saldırıları hatırlatarak, uçakları, havalimanlarını, ülkelerin turizmini hedef olan terör olaylarının, insanların seyahat talebini kısıtlamayacağını, bu tür saldırılarının etkisinin uzun süreli olmayacağını söyledi. Tyler, yaşanan kazalara rağmen insanlar için hala en güvenli ulaşım aracının uçaklar olduğunu vurguladı.

Turizm uzmanları, Fransa, Belçika, Tunus, Mısır ve Türkiye’deki terör olaylarının daha güvenli görülen İtalya ve İspanya'ya olan talebi arttırdığını, 2016 yılında turizmin bu ülkeler için altın yıl olacağını kaydediyor. Tony Tyler, Mısır Havayolları uçağının kara kutusuna ulaşmada yaşanan zorluklara değinerek, “Kokpitten anlık veri yayını cazip bir alternatif olabilir ancak günde 100 bin uçuş yapıldığını göz önüne aldığımızda bu kadar çok veriyi saklamanın, analiz etmenin zorluklarını ve maliyetini de düşünmemiz gerekiyor” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.