Turizm taşımacıları ayaklandı... Ukraynalı ve Ruslar korsan taşımacılık yapıyor

Antalya’da turizm taşımacılığı yapan şoförler, Ukraynalı ve Rus vatandaşların korsan taşımacılık yaptığını iddia ederek, kontak kapatma eylemi düzenledi.

13/05/2024 12:42
Turizm taşımacıları ayaklandı... Ukraynalı ve Ruslar korsan taşımacılık yapıyor

 

Antalya’da turizm taşımacılığı yapan şoförler, Ukraynalı ve Rus vatandaşların korsan taşımacılık yaptığını iddia ederek, kontak kapatma eylemi düzenledi. Gerçekalanya'ya yer alan habere göre, VIP Turizm Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkan Yardımcısı Çınar Aslan, yabancı plakalı araçların çalışmalarına engel olduğunu belirtti.

 

Korsan Taşımacılık İddiaları

Aslan, “Ülkemize gelen yabancı kişiler, bizim verdiğimiz hizmeti yabancı plaka aracılığıyla telegram whatsapp grupları üzerinden kendi vatandaşlarına veriyorlar. Açıkçası transfer satıyorlar” dedi. Antalya’da yaklaşık 200 turizm taşımacılığı yapan vatandaş, sektörde yaşadıkları sorunları paylaşmak için kontak kapatma eylemi düzenledi.

Çözüm  Talepleri

Çınar Aslan, yabancı vatandaşların, sosyal medya ve internet yoluyla Antalya’ya gelecek olan turistlerle iletişime geçtiklerini ve işlerine engel olduklarını aktardı. Aslan, “Antalya Valisinden ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yakın zamanda bir toplantı talep edeceğiz, yurt dışından satış yapan bu sitelerin kapatılması konusunda yardım isteyeceğiz” dedi.

Turizm İşçileri Sendikası Başkanı Ümit Akduman da sorunun çözümüne dair yetkili mercilerin harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Turizm taşımacılığı yapan Erkan Gözel ise yasa dışı taşımacılık yapanlara engel olunması yönünde çalışmalar yapılmasını istedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.