Afrika'ya turizmin güneşi doğuyor

Afrika Turizm Forumu’na geri sayım başladı. Bu heyecan verici etkinlikte, Afrika'nın turizm potansiyeli sergilenecek ve sürdürülebilir turizm hedefleri için katma değer yaratılmasına katkıda bulunulacak.

18/05/2024 22:04
Afrika'ya turizmin güneşi doğuyor

Forumun açılış konuşmasını bu önemli buluşmanın mimarı ve ATF Kurucu Başkanı Selçuk Meral, Mısır Başbakanı Mostafa Kamal Madbouly, Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanı Ahmed Issa ve GAFI - Yatırım ve Serbest Bölgeler Genel Otoritesi Başkanı Hossam Heiba yapacak.

DESTİNASYON OLUŞTURMA VE YÖNETME

Forumun açılışının ardından turizm sektörünün önde gelen isimlerinden Rixos Otelleri Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Destinasyon Oluşturma ve Yönetme konulu bir konuşma yapacak. Sektördeki fark yaratan yatırımları ve kalite yönetimindeki başarısı ile bilinen Fettah Tamince, konuya ilişkin tecrübelerini bizler ile paylaşacak.

LÜKS TURİZM MARKALARININ BAŞARISI

ATF Kurucu Başkanı Selçuk Meral’in yönettiği oturuma konuşmacı olarak katılan lüks turizm markalarının yöneticileri başarı sırlarını paylaşarak yüksek gelir grubuna hitap eden lüks turizm markalarını başarıya ulaştıracak yol ve yöntemler üzerine birer konuşma yapacak.

Bu önemli oturumda Mısır turizminin önde gelen firmalarından Latif Group’un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Abdellatif ve Accor Group Yaşam Tarzı ve Eğlence Markaları CEO'su Gaurav Bhushan konuşma yapacak.


AFRİKA- YENİ GELECEK

Afrika Turizm Forumu, Afrika’nın yeni geleceğinin inşa edilmesine katkı sağlayacak. Afrika, dünya turizminin geleceğinde önemli bir konuma gelecek. EABA Başkanı Dr. Yousrey Elsharkawi’nin moderatör olarak yer aldığı oturumda Sénégal Büyükelçiliği Müsteşarı Diallo Mamadou Seydou, Ruanda Cumhuriyeti-Kahire Büyükelçiliği İkinci Müsteşarı Alice Uwabeza ve Komor Adaları Turizmden Sorumlu Devlet Bakanı H.E. Moctar Ould Dada Hamdane konuşacak.

LİDER PAZARIN GELİŞİMİ

Bu oturumda turizmde lider Pazar olan CIS pazarının gelişimi ele alınacak. Oturuma CIS pazarından önemli isimler konuşmacı olarak katılacak. Konuşmanın moderatörlüğünü Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz yapacak.

Konuşmacılar, CIS pazarının lider firmalarının yöneticileri olacak. Konuşanlar arasında FUN&SUN Yönetim Kurulu Başkanı Taras Demura, Pegas Touristik Koordinatörü Orhan Sancar, Anex Tour Russia Genel Müdürü Eldar Musaoğlu ve Rocket DMC International Hissedarı olan Roula Jouny yer alacak.

ALMAN PAZARI İÇİN MISIR VE AFRİKA

Bu oturumda Mısır ve Afrika’nın Alman pazarındaki önemi, gelişimi ve geleceği Alman pazarının lider firmaları ve isimleri tarafından ele alınacak. Raiffeisen-Tours RT-Reisen GmbH Uluslararası İş Geliştirme Danışmanı Hüseyin Baraner’in moderatör koltuğunda yer aldığı oturumun konuşmacıları Corps Touristique Başkanı Hannelore Hildegard Kleber, TUI Travel Star Basın Sözcüsü Michael Blum, FTI Group & Meeting Point Egypt CEO’su Hisham Nagi ve Voice4Africa’dan Julia Kathrin Kleber olacak.

KITADAKİ POTANSİYEL

Afrika’nın turizm potansiyeli, Afrika Turizm Forumu ile keşfediliyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Erol Türk’ün moderatörlüğünde gerçekleşecek olan son oturumda dünyanın sayılı seyahat acentelerinin önde gelen isimleri, kıtanın var olan turizm potansiyeli ile ilgili tespitlerini ortaya koyacak.
Ayrıca bu oturumda bu tarihi buluşmanın etkisiyle ortaya çıkan sinerjinin, Afrika’nın turizm potansiyeline üreteceği katma değer ve fırsatlar üzerinde de durulacak.


Afrika turizminin güneşi olan ATF24 Egypt kıtanın potansiyelini ortaya çıkaracak. Bu önemli oturumda TSFE Turizm, Gayrimenkul ve Eski Eserler Alt Fonu CEO’su Amr Elhamy Aboul Enein, BTB Tours CEO’su Salih Gözcü, Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran ve Nakhal kurucusu Elie Nakhal konuşacak. Bu yoğun forum programının ardından katılımcılar ATFGALA’da tekrar buluşarak hem dinlenecek hem de birbirlerini daha iyi tanıma fırsatına sahip olacaklar.

B2B – DAY

Etkinliğin ikinci gününde ise Ulusal ve uluslararası turizm profesyonelleri, yatırımcıları, kanaat önderleri, politika yapıcılar ve karar vericiler B2B görüşmeler yapacak.

Bu görüşmelerin ardından fuarın tüm yorgunluğu günün sonunda Rixos Seagate Hotel’de gerçekleştirilecek olan After Party ile atılacak. Bu etkinlik ile Afrika Turizm Forumu 2024 programı tamamlanmış olacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.