TripAdvisor’da 7 yılda 40 bin soruyu yanıtladı

Küçük Oteller Derneği, Türkiye’nin gizli turizm kahramanlarını ödüllendirdi. Tüm zamanlarını tamamen gönüllü olarak Türkiye'yi tanıtmaya ve turistleri bilgilendirmeye adamış olan Türkiye aşığı 2 profesör Profesör Peggy Oliver ve Profesör Altan Cöner'e, yaptıklarından ötürü teşekkür etmek amacıyla bir ödül töreni düzenledi.

31/12/2019 23:40
TripAdvisor’da 7 yılda 40 bin soruyu yanıtladı

Türkiye aşığı 2 profesör, TripAdvisor’da, son 7 yılda yaklaşık 40 bine yakın maili yanıtladı ve Türkiye’nin tarihi, kültürel, doğal güzellikleri ile Türk misafirperverliği hakkında binlerce içerik yazdı.

Bilindiği üzere, TripAdvisor’da, 170 milyonun üzerinde değerlendirme bulunuyor ve siteye haftada dünya genelinden 280 milyona yakın kişi giriş yaparak gidilecek yer, otel, yazlık, restoran, bölgelerdeki hayat tarzı gibi tüm konulardaki içerikleri inceliyor.  

Türkiye ile ilgili en fazla yorum giren, yerli ve yabancı tüm turistlere her türlü desteği gösteren, bilgilendiren, yönlendiren, Türkiye'ye gitmeleri konusunda onları etkileyen ve tüm bunları tamamen gönüllü olarak yapan 2 profesör, Küçük Oteller Derneği tarafından kendilerine verilen teşekkür plaketini almaktan dolayı son derece gurur ve mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Sultanahmet’teki Ottoman Hotel Imperial’da, 16 Ekim 2014 tarihinde, Küçük Oteller Derneği ve İstanbul Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü'nün desteği gerçekleşen törende, Küçük Oteller Derneği Başkanı Ö.Faruk Boyacı, Profesör Peggy Oliver ve Profesör Altan Cöner birer konuşma gerçekleştirdi.

Turizmin gizli kahramanlarının ülke tanıtımında büyük rolü  

Törende bir konuşma gerçekleştiren Küçük Oteller Derneği Başkanı Ö.Faruk Boyacı, şunları söyledi:

“Türkiye turizminin son yıllarda elde ettiği başarıda, şüphesiz ki, ülkemizin internet ve sosyal medya üzerinde pazarlanmasına büyük katkıda bulunan ve aslında pek de bilinmeyen, bu değerli insanların, çok ama çok büyük rolleri var. Ülkemize gelecek olan ve gelen misafirlerle, interaktif bağlantı kurarak, gece gündüz demeden, onların sorularını cevaplayan, ülke turizmiyle ilgili onlara bilgilendiren, bu değerli insanların, yaptıklarını bir turizmci olarak büyük bir takdirle karşılıyorum. İnternetin ve internet üzerindeki pazarlamanın önemini bilen bir sivil toplum örgütü olarak, bu değerli insanları keşfedip, böyle bir törenle onları onurlandırmak istedik. Bundan sonrada bu gibi etkinlere, Küçük Oteller Derneği olarak, destek vermeye devam edeceğiz”

Türkiye’ye 18 yaşında geldi; 51 yıldır Türkiye aşığı

Amerikalı profesör Peggy Oliver, 18 yaşında evlenip eşinin görevi nedeniyle ilk defa Türkiye’ye geldiğini söyleyerek, şuan 69 yaşında olduğunu ve 51 yıldır Türkiye’ye kalben bağlı olduğunu ifade etti. 2007 yılından itibaren TripAdvisor’da, turistlere Türkiye’yi anlatan Peggy Oliver, bugüne kadar bu gibi mecralarda toplam 12 bin 800 yorum girdiğini belirtti.

Destinasyon tanıtımında hikayeler önemli, 27 bin kişiye cevap verdi

Bir destinasyon uzmanı gibi olduklarını kaydeden Profesör Altan Cöner, bugüne kadar TripAdvisor üzerinde 27 bine yakın kişinin sorularını cevaplayıp, onlara Türkiye üzerine bilgiler verdiğini açıkladı. Bir destinasyonu anlatırken hikayelerin çok önemli olduğunu anlatan Altan Cöner, insanların aileleri, dostları veya arkadaşlarıyla güzel deneyimler ve unutamayacakları hatıraları yaşamak için, huzur içinde olabilecekleri, tarihi kültürel doğal yapıları ve yerel lezzetleri keşfedecekleri destinasyonları tercih ettiğini belirtti. Altan Cöner, Türkiye’nin dünya üzerinde bu konularda eşi benzeri bulunmaz bir mirasa sahip olduğunu sözlerine ekledi


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.