Thomas Cook Antalyalı ortaklar arıyor

Avrupa'nın en büyük seyahat şirketlerinden Thomas Cook'un Operasyonlardan Sorumlu Başkanı Peter Fankhauser, Antalyalı turizmcilere zincir otelleri için franchising yöntemiyle ortaklık teklif etti.

31/12/2019 23:40
Thomas Cook Antalyalı ortaklar arıyor

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) yemeğinin konuğu olan Avrupa'nın en büyük seyahat şirketlerinden Thomas Cook'un Operasyonlardan Sorumlu Başkanı Peter Fankhauser, Antalyalı otelcilere ortaklık teklif etti. Thomas Cook'un İngiltere, İskandinav ve Türkiye sorumlularının farklı masalarda oturarak Antalyalı turizmcilerle kaynaştığı toplantıda şirketinin bir yıldaki değişimini ve gelişimini anlatan Fankhauser, Türkiye'nin büyümelerindeki en önemli ve stratejik destinasyon olduğunu vurguladı.

Turizm yapılan 13 ülkedeki 140 konsept otellerinden 35'inin Antalya ağırlıklı olmak üzere Türkiye'de olduğunu açıklayan Fankhauser, 1.8 milyon müşteri getirdiklerini ve gelecek yıl otel zincirlerini 200'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Piyasa lideri olarak Antalyalı turizmcilerle birlikte büyümek ve konumlarını savunmak istediklerini anlatan Fankhauser, zincir otel konseptlerine Antalyalıları da dahil etmek istediklerini söyledi. Sistemlerinin franchising gibi işlediğini anlatan Fankhauser, en başta kalite standardizasyonu aradıklarını söyledi.

Antalyalılar'ın elinde harika bir ürün olduğunu ve bunları yenilemeye devam etmelerini öneren Fankhauser, "Sürekli inovasyon var. Biz de değişime hazırız. Stratejimizde tamamen dijitalleşmeye gidiyoruz, bu konuda sizi de kucaklamak istiyoruz. Lütfen ailemize katılın. Evet derseniz, ilk başta belki ilk adım olarak ortak otel de yapabilirsiniz, lütfen kaliteyi takip edelim. Kalite güvencesinde sosyal medya çok önemli. Tripadvisor'da iyi puanınız yoksa, yukarı çıkmanız çok zor" diye konuştu.

Antalya'yı sadece deniz- kumgüneşini değil, her imkanına inovasyon yapmaya çalıştıklarını açıklayan Fankhauser, Türkiye'yi artık kış destinasyonu olarak görmek istediklerini söyledi. Kapasitelerini kullanırken Antalya'ya da kapasite eklemek istediklerini belirten Fankhauser, dergilerinde ve sosyal medya ortamlarında Türkiye'yi tanıttıklarını hatırlattı. İnsanların kafasındaki Türkiye'nin kış turizminin iyi olmadığı düşüncesini değiştirebileceklerini söyleyen Fankhauser, "Sizin inovasyonunuza da ihtiyacımız var. Spor turnuvaları düzenlenebilir. Emeklilerin buraya gelmesi evde kalmasından ucuz olabiliyor. Kanarya Adalarına, Mayorka'ya gidenleri neden buraya çekmeyelim. Bunun tanıtımı yapmalıyız, kış turizmini uzatmalıyız" diye konuştu. (Sabah)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.