Tatilde hamile kalana piyango

Dibe vuran doğum oranını artırmaya çalışan Danimarka’da bir turizm firması, tatil esnasında hamile kaldığını kanıtlayan çiftlerin bebeklerinin 3 yıllık bakımını üstleniyor.

31/12/2019 23:40
Tatilde hamile kalana piyango

Danimarka’da iyice düşen doğum oranlarını artırmaya yönelik reklam kampanyası büyük dikkat çekti. Yaz aylarında ve yurtdışı tatillerinde hamile kalma oranlarının yükseldiği gerçeğine dayanarak hazırlanan reklamda, Danimarkalılar tatil esnasında bebek yapmaya teşvik ediliyor. ‘Danimarka için yapın’ sloganının kullanıldığı reklamı veren turizm firması, kendileri aracılığıyla yurtdışına çıkan ve bu tatil esnasında hamile kaldığını kanıtlayan Danimarkalılara bebekleri için 3 yıl boyunca bakım malzemesi vaat ediyor.

Patlama bekleniyor

Ülkede, geçtiğimiz yıla kıyasla bu yaz aylarında 1200 daha fazla bebek doğacağı ve toplam 16 bin 200 yeni bebeğin dünyaya geleceği tahmin ediliyor. Uzmanlar Danimarkalıların ‘hayattan zevk almak isteyen ve bebek doğurmayı mümkün olduğunca erteleyen’ insanlar olduğunu ifade ederken, yapılan kampanyalar sonrası artan doğum oranları umut veriyor. Bu yaz kampanya sayesinde hamilelik oranlarına patlama bekleniyor. (Milliyet)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.