“Türkiye genelinde en çok tercih edilen destinasyon Bodrum"

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 15 Nisan’da açılan resmi turizm sezonu, bir aylık süreci geride bıraktı. Yeni sezona umutlu giren turizmciler, geçen sezonlardan farklı olarak, nitelikli ve döviz girdisi yüksek turist politikası izleyecek.

19/05/2024 23:55
“Türkiye genelinde en çok tercih edilen destinasyon Bodrum"

Sezon başında rezervasyonlara yansıyan talepler olumlu olsa da geçen seneye kıyasla bir aylık zaman diliminde yüzde 4’lük bir kayıp mevcut. Turizmcilere göre bu düşüş geçici. Haziran ayı itibariyle ziyaretçi sayısında artış olacağını belirten turizmciler, sektörün toparlanacağını öngörüyor. 

"Bayram döneminde yoğunluk artacak"

Gazete Duvar’dan Selçuk Arslan’ın haberine göre bir aylık sezonu değerlendiren Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, geçen senenin aynı dönemin kıyasla bir aylı süreç için konuk sayısında yüzde 4’lük kayıp olduğunu söyledi. Dengiz, “Bu sene ana hedefimiz 1 milyon turist ağırlamak.

Bunun için turizmin tüm paydaşları çalışmalarını sürdürmekte. Bu sezonu açtık ve bir aylık bir süreci geride bıraktık. Uçuşlar da başladı. Sektör hazır durumda. Geçen sene ile kıyaslandığında turist sayısında yüzde 4’lük bir düşüş var. Bu nisan ayı kıyaslaması sadece. Bu düşüşün nedeni ise bize göre yaşanan ekonomik gelişmelerden kaynaklanmakta” dedi

“Türkiye genelinde en çok tercih edilen destinasyon Bodrum’dur"

Kurban Bayramı ve sonrası için talep ve rezervasyonların olduğuna dikkat çeken Dengiz, “Türkiye genelinde en çok tercih edilen destinasyon Bodrum’dur. Bodrum’un Türkiye’deki turizm potansiyelinden hak ettiği payı bu sene alacağını düşünüyorum. Talep ve rezervasyonlara baktığımızda okulların kapanma sürecinde ve Kurban Bayramı’nda yoğunluk artacak gibi duruyor. Daha önceki rezervasyonlar, bu dönemi işaret ediyordu.

Yeni gelen talepler de bu yönlü devam ediyor. Elimizdeki veriler bu senenin daha verimli olduğunu gösteriyor. Zaten erken rezervasyonlar da sürüyor. Direkt uçuşlar için çalışıyoruz. İngiltere ve Almanya’da direk uçuşların yapılması için gerekli girişimlerde bulunduk.

Bu tip ülkelerden direk uçuşlar turizm açısından son derece önemli. Bu ülkelerden gelecek turist hem niteliksel hem de döviz getirisi açısından önem arz etmekte. Bütün çalışmalarımız Bodrum’da turizmin niteliğini artırmak üzerine kurulu. Bu bağlamda adım adım yürüyoruz” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.