Sektörde batan acenta tedirginliği

Çoğunluğu Rusya'da olmak üzere batan acenta sayısı 19'u bulunca turizm sektöründe tedirginlik arttı. Küçük ve orta ölçekli tur operatörlerinin batma ihtimalinden çekinen otelciler, büyük tur operatörleri ile anlaşma zemini arıyor.

31/12/2019 23:40
Sektörde batan acenta tedirginliği

Yaz sezonunda 19 küçük ve orta ölçekli tur operatörünün iflas etmesi hem otelcileri hem de lokal acentaları tedirginliğe sürükledi. Küçük ve orta ölçekli tur operatörlerinin batma ihtimalinden çekinen otelciler, büyük tur operatörleri ile anlaşma zemini arıyor. Yaşanan iflaslar sadece otelciyi değil, tatile çıkacak turisti de etkileyecek boyutlara ulaştı. Tatil planı yapanlar aldıkları tur paketlerinin ardından otellere elektronik postalar atarak çalıştıkları acentalar hakkında bilgiler alıyor.

Bunun yanında tatilci rezervasyonunu kontrol ettiriyor ve acentanın batıp batmayacağını öğrenmeye çalışıyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, küçük tur operatörlerinin iflaslarının süreceğini söyledi. Çavuşoğlu, "Sezonda 19 operatörün batması bizi endişelendirmeye başladı. Oteller ve lokal acentalar en çok zararı gören unsurlar ancak oteller küçük ve orta ölçekli operatörleri desteklemiyor" dedi.

'FİYATLAR DİBE VURACAK'

İşletmecinin dışında iflaslardan turistlerin de etkilendiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Özellikle Rusya'da yaşanan iflaslardan dolayı turist erken rezervasyon yaptırmıyor. Turistler acentanın batmasından ve parasını alamamaktan korkuyor. Çünkü sigorta yurtdışında olan müşterileri kapsıyor. Son dakika turizmi başlayacak ve fiyatlar dibe vuracak" diye konuştu. (Yasin Araz)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.