Kapadokya Gürcistan'da tanıtıldı

Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’te, Georgia Expo fuar alanında düzenlenen “20'nci Caucasus Tourism Fair – 20. Kafkasya Turizm Fuarı”, 12 – 14 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. KAPTİD, fuarın sonuç raporunu yayınladı.  

16/04/2018 14:13
Kapadokya Gürcistan'da tanıtıldı

Nevşehir Valiliği himayesinde, KAPTİD, KAPHİB, Ahiler Kalkınma Ajansı, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ürgüp Belediyesi, Göreme Belediyesi, Uçhisar Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, THY Nevşehir Satış Müdürlüğü ve TÜRSAB Kapadokya BYK ortak girişimiyle alınan karar doğrultusunda fuarda Kapadokya ilk kez yer aldı.

Fuarda Kapadokya'yı, KAPTİD Yönetim Kurulu Yakup Dinler ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası – Ticaret Sicil Müdürü Veysel Donmaz birlikte tanıttı. Yoğun ilgi gören Kapadokya standı, ziyaretçi akınına uğradı. Bölge, Gürcü seyahat acentalarına ve Gürcü misafirlere tanıtıldı.

Kafkasya Turizm Fuarı Raporu'nun ayrıntıları şöyle:

Kafkasya Turizm Fuarı, Georgia Expo isimli açık hava fuar alanının içerisinde yer alan 11. Hall’de gerçekleştirildi. 11. Hall’in büyüklüğü yaklaşık 700-800 m2 civarındaydı. Fuarda Türkiye Cumhuriyeti, 100 m2’lik bir alanda yer aldı.

Fuarın diğer katılımcıları:

Gürcistan Turizm Otoritesi

Tayland Otelciler Birliği

Aeroflot Havayolu (Rusya)

Gürcü Seyahat Acentaları

Gürcü Turizm Ekipmanları Firmaları

Gürcü Şarap Firmaları

Küçük ölçekli olarak tanımlanabilecek fuardaki Türkiye standı, diaynıyla öne çıktı. Türkiye’den fuara katılım azdı.

Türkiye'den gelen katılımcıları:

Kapadokya

Alanya

Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Türk Hava Yolları

ATB Holidays (Seyahat Acentası)

Yunus Emre Enstitüsü

Hediyelik Eşya Sanatkarları (Takı ve Çini)

Gürcistan Türkiye’ye en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında 2017 yılında 2.4 milyon kişi ile 4. sırada yer aldı. Bu sıralamada bu kadar üst sırada olmasının en önemli sebeplerden birisi elbette vizesiz hatta pasaportsuz seyahat edebilme imkanına sahip olmaları. Ulaşım için daha çok karayolu tercih ediliyor fakat bir Türk firması olan TAV’ın işlettiği Tiflis ve Batum Havalimanlarında yoğunluk her geçen yıl artıyor.

Bağlantılı uçuş yapmayı çok sevmemekle beraber otobüsle de seyahatin uzak olduğunu düşünerek Kapadokya’ya çok gelmek istemelerine rağmen kısıtlı sayıda geliyorlar. Bu sayıyı arttırabilmek için en çok ziyaret edilen Karadeniz bölgesine ilave olarak Kapadokya’nın da mutlaka programa ilave edilmesi gerekiyor. Fuar esnasında Türkiye’nin Gürcistan (Tiflis) Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan da Kapadokya standını ziyaret etti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.