Dedeman 'Smart otel'le büyüyecek

2018’de smart otel konseptiyle Smart by Dedeman yatırımlarını gerçekleştireceklerini belirten Dedeman Turizm Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, bu yıl içinde yüzde 15 büyüme planladıklarını söyledi.

18/01/2018 14:04
Dedeman 'Smart otel'le büyüyecek

Dedeman Otelleri, 2018 yılında yatırımlarına hız kesmeden devam edecek. 2018’de smart otel konseptiyle, Smart by Dedeman yatırımlarını gerçekleştireceklerini belirten Dedeman Turizm Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, bu yıl içinde yüzde 15 büyüme planladıklarını dile getirdi.

Yeni otel konseptini Y kuşağı ile tanıştıracaklarını kaydeden Akçakaya, “2018 yılında hayata geçirmeyi planladığımız Smart by Dedeman otellerimizi teknoloji jenerasyonuna atfedeceğiz. Aynı zamanda 2023 yılına kadar da toplamda 40 yeni otel sayısına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Akçakaya, şunları söyledi:

“2016-2017 yıllarında yaşanan olumsuz gelişmeler, Türkiye’nin coğrafi konumu, 2017 yılının ilk dakikalarında yaşanan acı deneyim ve politik restleşmelerin gölgesinde geçen bir süreç oldu. Yaşanan olumsuz gelişmeler her sektörde olduğundan daha çok ekonominin temel taşlarından olan turizm sektörünü doğrudan etkiledi.

Yaşanan bu olumsuzluklar ülkeye gelen turist sayısında ciddi bir azalmaya ve buna bağlı olarak sektörde çok ciddi bir daralmaya neden oldu. Özellikle Avrupalı turist açısından ülkemiz hedeflediği rakamın altında seneyi kapattı.

2017 yılında bir önceki yıllara kıyasla daha iyimser planlar yaptık fakat kriz stratejilerini uygulamak zorunda kaldık. 2018 yılı için ise turizm sektöründe olumlu gelişmelerin yaşanmasını bekliyoruz.”

Yurtdışı yatırımlar

Dedeman ve Park Dedeman markaları 16 otel ile faaliyetlerine devam eden Dedeman Grubu, 2018 yılında yurtdışında bir otel yatırımı da planlıyor. Akçakaya, “2018 yılında ülkemizin; sosyal, kültürel ve siyasi durumunun olumlu yönde gelişeceğine inanıyoruz.

Sektördeki yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyor ve geliştireceğimiz smart otel konseptiyle 2018 yılında 2017 yılına kıyasla yüzde 15’lik bir büyüme planlıyoruz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.