Bakanlıktan 'Yeşil Otellere' 138 Milyon TL destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 5 yılda 2 bin 475 turizm işletmesine, çevreye olan olumlu katkılarını teşvik etmek amacıyla 138 Milyon Lira enerji indirimi desteği sağladı.  

12/12/2017 14:55
Bakanlıktan 'Yeşil Otellere' 138 Milyon TL destek

Türkiye’deki otel, motel, tatil köyü gibi konaklama tesislerinin çevreye duyarlılığını arttırmak için çeşitli faaliyetler gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, 5 yılda 2 bin 475 turizm işletmesine 138 Milyon Lira enerji indirimi desteği sağladı.

Sürdürülebilir turizm kapsamında çalışmalar yürüten bakanlık, bu uygulamayla çevrenin korunması, çevre bilincinin artırılması ve çevreye olan olumlu katkıların teşvik edilmesi ve özendirilmesini amaçlıyor.

2475 TESİS FAYDALANDI

Akşam'da yer alan habere göre Bakanlık, 2013 yılından itibaren 5265 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla çevreci otel işletmelerine enerji indirimi desteği vermeye başlamıştı. 5 yıllık süreçte uygulamadan çevreye duyarlı hizmet veren 2 bin 475 turizm tesisi faydalanırken, bu firmalara toplam 138 milyon lira enerji indirimi desteği sağlandı.

Enerji indirimi teşvikiyle sınırlı kalmayan Bakanlık, turizm merkezleri ile turizm potansiyeli arz eden yerlerde çevre düzenlemesi veya altyapı uygulamalarında yerel yönetimlere de maddi, teknik ve kontrollük desteği veriyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.