Bakan Kurtulmuş: Turizmde yeni bir adım atmanın tam zamanı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: “Sonuçlar sadece burada kalmayacak, sadece çalışma odalarının içerisinde kalmayacak, bunları eylem planına dökerek, bu eylem planlarını sürekli olarak takip edeceğiz. Burada sizlerin de, özel sektörün de, medyanın da, ekonomiyle ilgili kuruluşların da yakın takiplerini istirham edeceğiz.”

31/12/2019 23:40
Bakan Kurtulmuş: Turizmde yeni  bir adım atmanın tam zamanı

Bakan Kurtulmuş: “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, inşallah 2023 hedeflerini aşacağımızı ümit ediyoruz. Yeni dönemle birlikte de çok daha ciddi bir hamle yapacağız ve ilerlemeye devam edeceğiz. 2023’e gelmeden Türkiye 6. sıradan daha yukarılara çıkacak ve dünyanın bir turizm devi olma hedefine yaklaşacaktır.”

Türkiye’nin 3. turizm hamlesi olarak Bakan Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde başlatılan ‘3. Turizm Şurası’ Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen büyük turizm buluşmasını, “Turizm alanında yeni bir atılım yapmanın, stratejik bir adım atmanın tam zamanıdır.” diyerek başlatan Bakan Kurtulmuş, törende yaptığı konuşmada, “3. evreye geçmemizi sağlayan esas adımlar Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde birlikte ortaya konuldu ve turizmin ileriye gitmesiyle ilgili olarak alt yapı çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlandı sürdürülmeye de devam ediyor.” dedi. 

Tam Zamanı

Türkiye’de rahmetli Turgut Özal döneminde başlayan turizm hamlesinin birinci evreyi oluşturduğunu ifade eden Bakan Kurtulmuş, şunları söyledi: “Türkiye o gün, turizmin bugünkü imkânlarıyla ilk sefer tanışmaya başladı. Birinci evrede olumlu adımlar atıldı. Ancak turizmde üçüncü evreye geçmemizi sağlayan esas adımlar Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı dönemiyle birlikte ortaya konuldu ve turizmin ileriye gitmesiyle ilgili altyapı çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlandı, sürdürülmeye de devam ediyor.

Havaalanları, otoyollar, hızlı trenler ve ulaşım, haberleşme gibi her alanda attığımız adımlar turizmde tabiri caizse ikinci evrenin başarıyla sonuçlanmasını sağladı. Şimdi bütün bu altyapının da verdiği güçle, turizm sektörünün bu yıllar içerisinde kazandığı tecrübeyle birlikte üçüncü bir döneme girmenin, tam tabiriyle bir hamle döneminin içerisine girmenin, tam zamanıdır. Onun için bu turizm şurası da zamanlaması itibariyle fevkalade önemlidir.”

Turizm Seferberliği

Ülke turizminin geleceğine ilişkin görüşleri bu Şûra’da paylaşacaklarını, turizm politikalarını gözden geçireceklerini ve yeni stratejileri ortaya koyacaklarını söyleyen Bakan Kurtulmuş, şöyle devam etti: “2023’te 50 milyon turist 50 milyar dolar turizm geliri hedefini revize edecek ve belki de daha yukarıya çıkaracak hedefleri ortaya koyacağız. Özel sektör odaklı yaklaşımlarımızı gözden geçireceğiz, özel sektörümüzün yeniden motive olarak güçlü bir şekilde bu meseleye çalışmasını, tam manasıyla bir seferberlik ruhu içerisinde ileri adımlar atmasını temin edeceğiz.

Önümüzdeki dönemde bütün bakanlıklarımızın, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızın özel sektörle yan yana, el ele, gönül gönüle bu seferberliği sağlaması en büyük hedefimiz en büyük amacımızdır.”

Sonuçlar Burada Kalmayacak

Kültür ve turizm diplomasisini de bu toplantılarda oluşan fikirler çerçevesinde daha etkin hale getireceklerini kaydeden Bakan Kurtulmuş, “Sonuçlar sadece burada kalmayacak, sadece çalışma odalarının içerisinde kalmayacak, bunları eylem planına dökerek, bu eylem planlarını sürekli olarak takip edeceğiz. Burada sizlerin de, özel sektörün de, medyanın da, ekonomiyle ilgili kuruluşların da yakın takiplerini istirham edeceğiz” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.