Antalya, yatırımcıların gözdesi oldu

Antalya bölgesi yalnızca tatil yapmak isteyen turistlerin değil, yatırım planlayan yabancıların da gözdesi. Quando Travel Genel Müdürü Hüseyin Cihanoğlu, “Bölgede yatırım yapmak üzere bizimle temasa geçen yabancı sayısı giderek artıyor” dedi.

31/12/2019 23:40
Antalya, yatırımcıların gözdesi oldu

Merkezi Antalya’da bulunan Quando Seyahat Acentası, bölgeye sadece yabancı turist değil, yatırımcı da getiriyor. Quando Genel Müdürü Hüseyin Onat Cihanoğlu; yabancı yatırımcıların Antalya’ya ilgisinin kendilerini de çok şaşırttığını söyleyerek, “Biz de onlara bu yatırımlarda doğru adımlar atmaları konusunda yardımcı oluyoruz” diye konuştu. Kayda değer ölçüde yabancı yatırımcının ilgi ve talebiyle karşı karşıya olduklarını vurgulayan Cihanoğlu, “Firma olarak bu talepleri olumlu şekilde değerlendirme çabasındayız. Yabancılar ağırlıklı olarak turizm sektöründe yatırım yapmak istiyor. Turizmin dışında en büyük ilgi, gayrimenkul sektörüne yönelik. Özellikle yabancıya mülk satışının yolunu açan Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasıyla birlikte emlak yatırımlarında ciddi artış yaşanmaya başlandı” şeklinde konuştu.

RUSLAR İLK SIRADA

Quando Genel Müdürü Hüseyin Onat Cihanoğlu, Antalya bölgesinde yatırım yapmak isteyen yabancıların başını Ruslar’ın çektiğini de söyledi. Cihanoğlu, “Ruslar’ı, İskandinav ülkelerinin vatandaşları ve Avrupalılar izliyor. Yurtdışında katıldığımız turizm fuarları sayesinde firmamızı tanıyarak bizimle iletişime geçen yabancı yatırımcıların çoğu zaten, bu sektörde faaliyet gösteriyor. Önemli bölümünün otel grupları var ve Antalya bölgesinde de bu zincire bir halka eklemek istiyorlar. Turizm yatırımının haricinde Alanya, Side, Antalya ve Ege Bölgesi’nde arazi ve ev alan yabancı sayısı hayli fazla. Hatta Türk ortak bularak yatırım yapanlar var. Biz de firma olarak bu yatırımlar konusunda danışmanlık hizmeti veriyor, doğru adımlar atmalarına yardımcı oluyoruz. Bu bakımdan Türkiye’ye yalnızca turist değil, yabancı yatırımcı da getiriyoruz” dedi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.