Veterinerler sağlık turizmine el attı... Turiste estetik, köpeğine tedavi

Son yıllarda Türk Lirası'nın değer kaybetmesiyle birlikte, Türk sağlık turizmi şirketleri estetik cerrahinin yanında veterinerlik hizmetleri de sağlamaya başladı. Klinikler hayvan sahipleri ve hayvanlar için ortak tedavi içeren paketler sunuyor.

09/04/2024 14:03
Veterinerler sağlık turizmine el attı... Turiste estetik, köpeğine tedavi

Son yıllarda Türk Lirası'nın dolar, Euro ve sterlin karşısında değer kaybetmesiyle birlikte yabancı turistleri "sağlık turizmi" için çekmeye çalışan kliniklerin ardından bu kez de Türk veterinerler harekete geçti. Estetik cerrahi klinikleri artık hayvan sahipleri için tedavileri içeren kombine fırsatlar sunmaya başladı.

İngiliz The Daily Mirror'da yer alan haberde "Halihazırda yabancılar için yılda 3 Milyar Sterlin değerinde önemli bir estetik cerrahi destinasyonu olan ülkede veteriner turizminin yeni bir endüstri olarak ortaya çıktığını ortaya koyabiliriz" denildi. Haberde ayrıca 2019'dan bu yana 25 İngilizin Türkiye'de estetik ameliyat sonrası hayatını kaybettiğini de belirtildi.

Habere göre Antalya'daki bir hayvan kliniği, ayağı kırılan bir kedinin sahibine; röntgen, tanı testleri, ameliyat, fizyoterapi ve ilaç dahil bakımın yanında ayrıca evcil hayvanı ve kendisi için 10 günlük bir otel, transferler ve şehir turu içeren bir paket teklif etti. Ayrıca gazetenin haberi yapan muhabirine 4 Bin 500-5 Bin Sterlin arasında değişen bir fiyatla burun ameliyatı teklif edildiği de belirtildi.

'SAĞLIK TURİZMİ VETERİNERLİĞE DOĞRU GENİŞLİYOR'

Mirror'a konuşan veteriner hekim Filiz Göktaş, Sözcü'de yer alan haberde, "Evcil hayvan getiren İngilizlerin sayısı oldukça yüksek. Sağlık turizmi endüstrisi veterinerlik sektörüne doğru genişliyor" dedi. Bir kliniğin hasta koordinatörü olan Dilan Akbaş ise, Pomeranian cinsi köpeğiyle birlikte estetik ameliyat için uçacak olan bir İngiliz kadınla ilgilendiğini belirtti.

Akbaş, "Hasta ameliyat için zaten Türkiye'ye gelmeyi planlıyordu ve köpeğinin tıbbi sorunları için İngiltere'de çok pahalı olan bir tedaviye ihtiyacı vardı. Kendisi tedavi olurken köpeği de ameliyat olacak ve altı gün kalacaklar" dedi. Haberde kliniğe geçen ay İngiltere'den sekiz kişinin geldiği ve bunların yarısının estetik ameliyat olduğu kaydedildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.