SAYD’tan 'Seyahat acentelerinden aidat almayın' çağrısı

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD)'tan, Genel Sekreter Mehmet Gem imzasıyla yapılan açıklamada, Ticaret ve Sanayi odalarına çağrıda bulunularak, "Turizm Seyahat acentelerimizden aidat almayın" denildi.

23/02/2021 11:52
SAYD’tan 'Seyahat acentelerinden aidat almayın' çağrısı

SAYD'tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklama aynen şöyle:

"Korona virüs salgını başladığı tarihten bu yana siftah yapamayan Turizm Seyahat Acentalarımızın yaşadığı sıkıntılar hepimizin malumudur.

Korona virüsün mutasyona uğradığı bir döneme girdik ve öyle gözüküyor ki bu yılda meslektaşlarımızı zor bir süreç bekliyor.

Salgın süresi boyunca tüm sektörlere uygulanan kısa çalışma ödeneği dışında devletten neredeyse hiçbir destek alamayan Turizm Seyahat Acentalarımızda artık bıçak kemiğe dayanmış durumdadır. Neredeyse hiçbir geliri olmadan ayakta kalmaya çalışan ve hemen her konuda kemer sıkan Turizm Seyahat Acentalarımızın artık giderlerini karşılayacak alanının kalmadığını görüyoruz. Hal böyle olunca da yıllık aidat gibi bazı giderlerin ödemesinin mümkün olamayacağı aşikardır.

Yaşadığı mali sıkıntılara rağmen 2020 yılının aidatları almayıp üyesinin yanında durarak büyük bir özveride bulunan ve bu konuda Türkiye’de tek örnek olan TÜRSAB’ın dışında diğer hiçbir kurumun aidatlar konusunda üyelerinin menfaatine bugüne kadar herhangi bir adım atmamasının derin üzüntüsünü yaşadık.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 12 bin tane Turizm Seyahat Acentasının yaşadığı sıkıntılara kayıtsız kalmayan SAYD, Türkiye’de bulunan 186 adet Sanayi ve Ticaret Odasına ve 52 adet de Ticaret Odası Başkan ve yönetim kurullarına ayrı ayrı mektuplar yazarak bu sene Turizm Seyahat Acentalarımızdan aidat almamalarını talep ettik.

Ayrıca başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’a, Mecliste grubu bulunan siyasi Parti Başkanlarına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Mustafa Rıfat Hisarcıklıoğlu’na ve birliğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Firuz Barbaros Bağlıkaya’ya da birer mektup yazarak, 2021 yılında Turizm Seyahat Acentalarımızdan oda aidatlarının alınmaması için ilgili kanun düzenleme çalışmasının yapılması talebimizi ilettik ve destek istedik.

Her daim turizm sektörünün ülkemiz için ne kadar önemli olduğunun altını çizen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz, Meclisimizin değerli üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin değerli başkanı ve yönetim kurulları taleplerimize kayıtsız kalmayacaklarını düşünüyor ve turizm sektörünün en önemli yapı taşı olan Turizm Seyahat Acentalarımızın yanında olacaklarına inanıyoruz."

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.