Şarap kültürünün çıtası Çeşme Bağcılık ile yükseliyor...

Türkiyedeki ilk şaraplık üzüm bağlarının sahibi Çeşme Bağcılık, dünyanın en kaliteli ve lezzetli üzümleri Cabernet Sauvignon ve Merlot dan ürettikleri şaraplar ile Çeşme Şaraplarını yeniden dünyaya tanıtıyor

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Şarap kültürünün çıtası Çeşme Bağcılık ile yükseliyor...
1992 yılında Fransadan özel olarak getirttikleri Cabernet Sauvignon ve Merlot fidelerini, Çeşme bölgesinin en verimli toprakları olan Ovacık- Ballıdağ mevkiine ekerek kalite şaraplar üretmeye başlayan Çeşme Bağcılık , bugün bölgenin en kaliteli şaraplarına imzasını atıyor..

İlk fidelerin dikilmesinden bugüne sürekli daha iyisi ve daha kalitelisi için çalışan Çeşme Bağcılık, Avrupanın en önemli şarap teknolojileri üreticileri ile anlaşarak, uzman kişilerle beraber tesislerini genişletti.

Çeşme Bağcılık 1.500 dönümlük deniz manzaralı Çeşme Ballıdağ eteklerine 116 km taş duvarlar yaparak bağcılık için teraslarını hazırladı. Fransadan Cabernet sauvignon ve merlot başta olmak üzere fideler getirtti. Neferge dönemi sonrası dönümden 1,5 -2 ton üzüm almak yerine hiçbir şekilde sulama yapmayarak çeşmenin meltem rüzgarlarının taşıdığı nemi, duyguyu, tadımı yapraklarından verdirerek 300 kiloyla yetindi. Türkiyede ilk mahzen şaraplarıyla ilgili üretülen üzümleri ilk yıllar sektörün büyük şarapçılarına verdi. Sonra da İtalya ve İsviçre den getirttiği makine ve tanklarla tesislerini kurdu. Fabrika tamamıyla bölgeye has taşlarla şato tarzı yapıldı,peyzaja çok önem verildi. 50m yüksekliğinde seyir teraslı kule yapıldı,yer altına yüzbinlerce şişenin saklanabildiği mahzenler yapıldı. 12 derecede Fransız fıçılarında şaraplar 1,5 yıl, şişeler ise uzun yıllar bekletilmek üzere yıllanmış şarap için rezerve edildi.

Nitelikte değil nicelikte özelliği hedefleyen Çeşme Bağcılık , kapasitesini 300 tonun üzerine çıkarmamaya kararlı.   Çeşme Bağcılık raf şarapları değil 1.000-10.000 Euro değerine ulaşacak kalite şaraplar için stoklamayı hedefledi, şarap severlerin yatırım aracı olarak göreceği şarapları da bedelsiz mahzenlerde koruma hizmeti verme kararı aldı.

Çeşme Bağcılık ürünlerini uzun vadede saklanabilen 4 çeşit ve kısa zamanda tüketilmesi gereken 3 çeşit olmak üzere 7 çeşit çıkardı. Bu ürünlerin en büyük özelliği hiç yok sayılacak şekilde az miktarda kükürt kullanılmasıdır.  Fermentasyonu (Oksidasyonu) önlemek için bol miktarda kükürt kullanılan şarapların baş ağrısı yapmasından ötürü,  Çeşme Bağcılık  üzümleri güneş ışığında değil sabah  güneş doğmadan ve  akşam gün batımından sonra toplayarak 10 dakika içinde tanklara verir. Bu sebepten dolayı kükürt kullanma oranı sıfıra yakındır.  

Çeşme Bağcılık Türkiyede bağ ortasında kurulmuş tek tesistir.   Bugün ulusal bütün zincir marketlerde ve seçkin satış noktalarında tüketici ile buluşan   Çeşme Bağcılık ürünleri, Chateau tarzı üretimi ile ürün yelpazesini sürekli geliştiren ve modern tesislere önemli yatırım yapan bir üretici.

Türkiyede hiçbir şarapçı kulvarında yer almayan Çeşme Bağcılık, şarapları için Fransız danışmanlarından, enolog fransız  Gregory Michel 'den ve  Mayıs ayından itibaren de  enolog İsviçreli Philippe Ruettimann dan hizmet  almaktadır. En önemli şarapları Chateau Güvener, Chateau Agrilia , Çeşme ve Alaçatı markalı şaraplarıdır. (shf)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.