Rosturizm, turizm geri ödeme programına son verdi

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm), hükümetin iç turizmi geliştirmek için sunduğu yerli turistlerin tatil harcamalarının bir kısmını karşılayan turizm geri ödeme programının (Cashback) yoğun talep nedeniyle planlanandan önce son verileceğini duyurdu.

26/02/2022 12:42
Rosturizm, turizm geri ödeme programına son verdi

Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova gazetecilere verdiği demeçte, 1 Mart gecesi turistik Cashback programı dahilinde ajansa ayrılan fonların şimdiden tükenmesi nedeniyle planlanandan önce geri ödemeli tur satışlarını kapatacaklarını duyururken, yaklaşık 700 bin Rus vatandaşının bu dönemde ödeme programından yararlandığını iletti.

“Programın ara sonuçları dikkate alınırsa şu anki aşama için planlanan miktar zaten neredeyse tamamen turistlere tahakkuk ettirildi. Yaklaşık 700 bin kişi şimdiden turizm geri ödeme programı kapsamında 12 milyar ruble hacimde paket tur satın aldı. Şartlara uygun olarak 2,5 milyar rubleden fazlası ise iade edilecek” diyen Doguzova, bu nedenle Cashback programının planlanandan önce tamamlanacağını, 1 Mart gecesi sona ereceğini aktardı.

Rusya hükümeti tarafından iç turizmin gelişmesi için sunulan turizm geri ödeme programının beşinci aşaması 18 Ocak’ta başlamış, bu çerçevede Rus turistlerin 30 Nisan’a kadar ülke sınırlarında paket tur satın alabileceği duyurulmuştu.

Rosturizm tarafından 2020 yılında başlatılan cashback programı hem turistleri hem de işletmeleri aynı anda desteklemenin mümkün olduğu bir destek önlemi olarak görülürken, tedbirin turizm sektöründeki en etkili önlem haline geldiği ve uzmanlara göre iç turizmin yeniden canlandırılmasına yardımcı olduğu ifade ediliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.