Türkiye'de yabancı gecelemeler yüzde 9,6 arttı

Akdeniz Çanağı’nda 2025’in ilk 10 ayında Türkiye, toplam gecelemelerde 4’üncü sırada yer alırken yabancı gecelemelerde yüzde 9,6 artış yakaladı; ancak tesis doluluklarında rakiplerine kıyasla daha belirgin bir düşüş yaşadı.

23/12/2025 15:00
Türkiye'de yabancı gecelemeler yüzde 9,6 arttı

Akdeniz Çanağı’nda en çok turist ağırlayan destinasyonlarda, tesislerde yapılan toplam gecelemeler açısından Türkiye, 2025 yılının 10 aylık dönemini 4’üncü olarak tamamladı. Türkiye, yabanacı gecelemede yüzde 9,6 artış yaşarken, rakiplerden İspanya yüzde 3,2 gelişti. Frana yüzde 7,7 artış, İtalya yüzde 6,8 ve Yunanistan yüzde 2,2 gelişme yaşadı.

Rakiplerde doluluk arttı

Turizmdatabank'ta yer alan habere göre, Akdeniz Çanağı’nda en çok turist ağırlayan destinasyonlarda, doluluklarda Türkiye, rakiplere göre daha çok düşüş yaşıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.