Murtaza Kalender yeniden İstanbul Turizm Derneği Başkanı seçildi

İstanbul Turizm Derneği'nin 7. Olağan Genel Kurulu, La Quinta by Wyndham Güneşli Hotel’de gerçekleşti. Dernek üyelerinin yoğun katılımıyla düzenlenen genel kurulda, mevcut başkan Murtaza Kalender güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

24/12/2025 01:18
Murtaza Kalender yeniden İstanbul Turizm Derneği Başkanı seçildi

Genel kurulda bir konuşma yapan Başkan Kalender, İstanbul gibi dünyanın önde gelen metropol şehirlerinden birinde yeniden bu göreve layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dernek üyelerine teşekkür etti. Kalender, derneğin temel misyonunun İstanbul’u uluslararası turizm arenasında hak ettiği konuma taşımak olduğunu vurguladı.

İstanbul turizmini 12 aya yayarak sürdürülebilir bir yapı oluşturmayı ve katma değerini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Murtaza Kalender, bu doğrultuda yurt dışında çok sayıda uluslararası etkinlikte aktif rol alacaklarını belirtti. İlk etkinliklerini EMITT Turizm Fuarı ile başlatacaklarını kaydeden Kalender, fuara ISTTA çatısı altında yaklaşık 600 tur operatörünün katılımının sağlanacağını açıkladı.

"Hindistan’ın önemli potansiyel şehirlerinde Türkiye Destination Roadshow etkinlikleri düzenleyeceğiz"

Başkan Kalender ayrıca, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenecek SATTE Turizm Fuarı’na katılım sağlayacaklarını; devamında Mumbai, Ahmedabad, Kolkata, Chennai, Bangalore ve Hyderabad gibi Hindistan’ın önemli potansiyel şehirlerinde Türkiye Destination Roadshow etkinlikleri düzenleyeceklerini ifade etti.

Bir yıl içerisinde en az 15 uluslararası organizasyonda yer almayı hedeflediklerini belirten Kalender, söz konusu çalışmalarla İstanbul’un uluslararası tanıtımına ve turizmde marka değerinin güçlendirilmesine önemli katkılar sunmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.