Küresel turizm gelirleri 6 Trilyon Dolara ulaşacak

Uluslararası turizm bu yılın sonuna kadar tamamen salgın öncesi seviyelerine dönecek. Dünya Turizm Örgütü, artış göstergelerin yüzde 2 daha yüksek olabileceğini tahmin etti.

27/04/2024 13:27
Küresel turizm gelirleri 6 Trilyon Dolara ulaşacak

Uluslararası turizm bu yılın sonuna kadar tamamen salgın öncesi seviyelerine dönecek. 24KZ’de yer alan habere göre Dünya Turizm Örgütü, artış göstergelerin yüzde 2 daha yüksek olabileceğini tahmin etti.

Uluslararası turizm bu yılın sonuna kadar tamamen salgın öncesi seviyelerine dönecek. 24KZ’de yer alan habere göre Dünya Turizm Örgütü, artış göstergelerin yüzde 2 daha yüksek olabileceğini tahmin etti. Uzmanlar küresel turizm gelirlerinin bu yıl 6 Trilyon Dolara yaklaşmasını bekliyor. Avrupa, Asya-Pasifik bölgesi ve Kuzey Afrika'daki ülkeler, Kovid-19 kısıtlamalarından en hızlı şekilde kurtulan ülkeler oldu.

Turizm Örgütü aynı zamanda sektörde iklim değişikliği ve en popüler turistik destinasyonlardaki ekosistemlerin kaybıyla ilgili sorunların da arttığını belirtiyor. Çözümlerden biri turist sayısını sınırlamak ki İtalya, Hırvatistan, İspanya ve Hollanda gibi ülkeler zaten turist sayısına yönelik kısıtlamalar getirdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.