İzmir’in tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak için çaba sarf ediyoruz

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "İzmir’in sahip olduğu doğal, kültürel, tarihi ve toplumsal özellikleri ile fırsat ve avantajlarını bir bütünlük içinde tanıtarak İzmir’in tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak için çaba sarf ediyoruz" dedi.

25/02/2021 12:01
İzmir’in tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak için çaba sarf ediyoruz

14. Travel Turkey İzmir Dijital’in açılışında konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, fuarın kent ve ülke tanıtımı açısından önemli bir misyon üstlendiğine, bunu da başarıyla yerine getirdiğine inandığını belirtti. Vali Köşger, “Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla imkân ve kabiliyetini seferber etmesine rağmen salgın nedeniyle ekonomik ve sosyal alanlarda ciddi sorunların yaşanmakta olduğunu biliyoruz. Şüphesiz ki bu süreçte en fazla etkilenen sektörlerin başında turizm gelmektedir.

İlgili tüm kesimler olarak yaşanan sorunlar ve bunların olumsuz sonuçlarını gidermeye çalışıyoruz. Diğer tedbirle birlikte aşılama oranın yaygınlaştırılmasıyla, 2021 turizm sezonunun yeni normalleşme çerçevesinde verimli geçeceğine, sektörün önümüzdeki dönemde eski günlerine döneceğine yürekten inanıyorum.

İzmir'in geniş bir turizm potansiyeli var

Malumlarınız olduğu üzere pandemi öncesi turizm, dünyada hızlı gelişen ve büyüyen sektörlerin başında yer almakta ve büyük bir ekonomik güç teşkil etmekteydi. İzmir ve yöresi; eşsiz doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri, uygun iklim koşulları, tüm yıla yayılabilen turizm olanakları, konaklama ve ulaşım altyapısı ile turizm pastasından pay alabilmemiz için geniş bir potansiyel sunmaktadır.

İzmir’in sahip olduğu doğal, kültürel, tarihi ve toplumsal özellikleri ile fırsat ve avantajlarını bir bütünlük içinde tanıtarak İzmir’in tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak için çaba sarf ediyoruz. İzmir’in ve ülkemizin tanıtılması, yabancı sermayenin turizm yatırımlarına ilgisinin artırılması için önemli bir fırsat olarak gördüğüm Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nın katılımcılara, ilimize ve ülkemize yararlı olmasını diliyorum" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.