Kısıtlama olmazsa 2019 rakamlarına bile ulaşabiliriz

Anex Tour Almanya ve Orta Avrupa Müdürü Murat Kızılsaç, sezona ilişkin beklentilerini Turizm Meclisi TV’ye değerlendirdi. Sektörün nabzını tutmaya devam eden Turizm Meclisi TV, Anex Tour Almanya ve Orta Avrupa Genel Müdürü Murat Kızılsaç’ı konuk etti. Kızılsaç, faaliyette oldukları bu pazarlara ilişkin beklentilerini anlattı.

04/05/2021 16:08
Kısıtlama olmazsa 2019 rakamlarına bile ulaşabiliriz

Haziran ortasından itibaren Almanya ve Avrupa pazarlarından Türkiye’ye dönük operasyonların başlamasını beklediğini ifade eden Murat Kızılsaç, satışların yüksek hızda eylül ayına kadar devam etmesini beklediklerini söyledi. Kızılsaç, eylülden sonrasının ne olacağını ise aşılama sürecinin belirleyeceğini ifade etti.

Türkiye ilk sırada

Akdeniz destinasyonlarına satış olduğunu ve satışların son hafta artış gösterdiğini belirten Murat Kızılsaç, “Tahminime göre satışlar mayıs ayından sonra daha da hızlanacak. Bizim satışlarımızdan yola çıkarak bir sıralama yapacak olursak, ilk sırada Türkiye’nin yer aldığı görülüyor. Sonra Yunanistan ve İspanya geliyor. Ancak aşılama sonrasında seyahatler AB içine yönlendirilir, AB dışına çıkışa zorluk getirilirse buradaki görüntü Yunanistan’ın bir numara olacağı yönünde” dedi.

PCR test zorunluluğu kalkarsa talep yüzde 30-40 artar

Almanların hangi ülkeye giderse gitsin ülkeye dönüşte test yaptırmak zorunda olduğunu hatırlatan Anex Tour Almanya ve Orta Avrupa Müdür, “Avrupa’daki 4 kişilik bir aile Türkiye’ye gelmek için PCR testine toplamda 300 Euro civarında para ödüyor. Bunun yarısı kadar da kendi ülkesine dönmeden önce Türkiye’de yaptıracağı teste ödüyor. Dolayısıyla test ücretleri mali olarak insanları düşündürüyor. PCR test zorunluluğu kaldırılırsa bizim için olumlu olur. Ziyaretçi sayısı yüzde 30-40 artar” dedi.

Yapamazsınız dediler, yaptık

Türkiye’ye yaptıkları acente gezisi ile ilgili de bilgi veren Kızılsaç, ‘’Biz bunu yapacağımızı söylediğimizde kimse inanmadı. 260 acente Türkiye’ye gelmek için kayıt yaptırmıştı ancak o günlerde Almanya’nın Türkiye’yi ‘kırmızı listeye’ almasından dolayı sayı 120’ye düştü. Operasyon çok başarılı oldu. Rixos Sungate’in bunda katkısı büyüktü. Gelen acenteciler çok mutlu oldu ve teşekkür ettiler. Avusturya ve Almanya basını 2-3 gün boyunca bu etkinlikten bahsetti.’’

Kısıtlama olmazsa 2019 rakamlarına bile ulaşabiliriz...

Almanya’da ve Avrupa’da Türkiye’ye dönük kısıtlama getirilmemesi durumunda 2019 rakamlarına bile ulaşılabileceğini söyleyen Kızılsaç, Türkiye’ye dönük geniş çaplı ya da kısmi sınırlama getirilmesi durumunda ise rakamların daha düşük olacağını vurguladı. Kızılsaç, geçen yılkine benzer kısmi koridor (Antalya, İzmir, Muğla, Aydın-TG) getirilmesi durumunda, 2021 sezonunun her halükarda 2020’den daha iyi olacağını da sözlerine ekledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.