İş seyahatleri 2022'de hareketlenir, 2024'te tatmin edici boyuta ulaşır

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, "Pandemi ile başlayan yeni yaşamda dünya turizmi de kendini geleceğe hazırlıyor. Bizim de buna hep beraber destek vermemiz gerekiyor. Eski alışkanlıklarımızı değiştirmemiz ve dünyayı yormamamız gerektiğini öğrendik. Biz de kendimizi yaşanan bu değişimlere hazırlamalıyız" dedi.

25/02/2021 12:45
İş seyahatleri 2022'de hareketlenir, 2024'te tatmin edici boyuta ulaşır

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır, 14. Travel Turkey İzmir Dijital’de yaptığı konuşmada iyileşmenin birlik ve yeniliklere adapte olmaktan geçtiğine değinerek; “Dünyada yaklaşık yüzde 80 küçülme olurken bizde yüzde 65-70 civarında küçülme oldu.

51 milyon ziyaretçimiz 16 milyona, 34,5 Milyar Dolar olan gelirimiz 12 Milyar Dolara geriledi. Dünya geneline baktığımızda sektörün çok büyük kayıplar yaşadığını görüyoruz. Maalesef karamsar bir tablo ama, unutmayalım ki biz moral sektörüyüz.

Turizm, 64 alt sektörle yakın ilintilidir

Bildiğiniz gibi ülkelerin cari açığını kapatmaya yardımcı olan en önemli sektörlerden birisi olan turizm, 64 alt sektörle yakın ilintilidir. Dünya Turizm Örgütü, seyahat endüstrisi ve iş seyahatlerinde hareketlenmenin 2022 yılında başlayabileceğini ancak 2024 yılında tatmin edici boyutlara geleceğini öngörmektedir.

Pandemi ile başlayan yeni yaşamda dünya turizmi de kendini geleceğe hazırlıyor. Bizim de buna hep beraber destek vermemiz gerekiyor. Eski alışkanlıklarımızı değiştirmemiz ve dünyayı yormamamız gerektiğini öğrendik. Biz de kendimizi yaşanan bu değişimlere hazırlamalıyız.

Trendleri takip ederek yeni kuşakların taleplerini önceden belirlemeliyiz. Tanıtımımızı daha fazla dijital ortama taşımalıyız. Bu çerçevede ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu dijital fuarımızın hepimiz için çok öğretici ve yararlı olacağına inanıyorum” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.