İngiliz turistin tatile çıkacağı tarih belli oldu

Başbakan, İngiltere’nin 21 Haziran’a kadar insanların sosyal teması üzerindeki tüm yasal sınırları kaldırmaya hazır olduğunu duyurdu.

22/02/2021 20:31
İngiliz turistin tatile çıkacağı tarih belli oldu

Okullar 8 Mart’ta yeniden açıldıktan sonra, bazı dış mekan kısıtlamaları 29 Mart’a kadar kaldırılacağını, Boris Johnson bir sonraki adımın 12 Nisan’da İngiltere’deki bira bahçeleri ve kuaförleri yeniden açmak olacağını söyledi. 

Avrupagazete'de yer alan habere göre, İngiltere’nin üçüncü COVID-19 karanatinasını hafifletmek için yol haritasını belirleyen Johnson, milletvekillerine, dört aşamalı planındaki tarihlerin sabit olmadığını ve kısıtlamaların kaldırılabileceği olası en erken nokta olduğunu söyledi.

Hangi tarihte neresi açılacak? 

12 Nisan: Kütüphaneler, müzeler, hayvanat bahçeleri ve eğlence parklarının yanı sıra yeniden açılmak üzere ağırlama mekanlarında (bira bahçeleri gibi) gerekli olmayan perakende satış, kuaför, manikür salonları, spor salonları ve açık alanlar.

17 Mayıs: Barlar, restoranlar, sinemalar, oteller, pansiyonlar ve çocuk oyun alanları kapılarını bir kez daha açacak ve taraftarların spor etkinliklerine geri dönmesine izin verildi.

Dış mekanda sosyal temasa ilişkin kuralların çoğu kaldırılırken, farklı evlerin iç mekanda karıştırılmasına izin verilecektir. Düğün, cenaze, wake, resepsiyon ve vaftiz törenlerinde 30 kişiye kadar izin verilecek.

En erken 21 Haziran: Ekonominin geri kalan sektörleri yeniden açılarak sosyal temas üzerindeki tüm yasal sınırlar kaldırılacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.