Halil Tuncer’e 'Meslekte Üstün Hizmet Ödülü'

Türk turizminin Halil Ağbisi, usta turizm fotoğrafçısı Halil Tuncer’e, Nişantaşı Rotary Kulübü tarafından “Meslekte Üstün Hizmet Ödülü verildi.

11/12/2018 21:50
Halil Tuncer’e 'Meslekte Üstün Hizmet Ödülü'

Türk turizminde 50 yılı aşkın süredir, 4 kıtada 19 ülkede “Fotoğraflarla Türkiye” sergileriyle Türkiye’nin tanıtımını yapan turizmin usta fotoğrafçısı Halil Tuncer’e Nişantaşı Rotary Kulübü tarafından “Meslekte Üstün Hizmet Ödül’ü verildi.

Halil Tuncer, meslek hayatı boyunca herkese örnek oldu

Taksim, Nippon Hotel’de yapılan törende Nişantaşı Rotary Kulübü Başkanı Ferzan Ünlüsoy “Halil Tuncer, meslek hayatı boyunca başarılı çalışmalarıyla herkese örnek oldu. Çalışmalarında meslekte yüksek ahlaki standartların yaygınlaşması teşvik ediyor ve özellikle genç meslek sahiplerini yüreklendirerek onların yararlı çalışmalarına önder oldu. İş ve meslek onurunu, gösterdiği bu ışığı, hizmet idealimizi yücelten katkınıza şükran duyuyoruz” dedi.

Ünlüsoy, Nişantaşı Rotary Kulübü’nün ödülünü verirken “Halil Tuncer’e verdiğimiz Meslekte Üstün Hizmet Ödülü ile bu onuru gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Usta fotoğraf sanatçısı Halil Tuncer, ödülü alırken duygulandı ve mutluluk gözyaşları döktü.

Turizm sevmeden yapılmaz

Özellikle Nişantaşı Rotary Kulübü Başkanı Ferzan Ünlüsoy tarafından hayat hikayesi okunurken çok duygulanan Halil Tuncer “Turizm sevmeden yapılamaz. Ben 80 yıllık yaşamımda hala turizm diyorum.

Ülke ülke, dağ tepe dolaşıyorum ve Türkiye’yi dünyaya fotoğraflarımla tanıtıyorum. Fotoğraflarımla Türkiye’nin turizmini tanıtmak, benim yaşam şeklimdir. Ölene kadar, Türkiye’yi tanıtmak için uğraşacağım” diye konuştu.

Türkiye aşığı fotoğrafçı

Kürsüye gelerek yaklaşık 45 dakika boyunca hayat hikayesini zaman zaman duygulanarak, gözyaşları içinde anlatan Halil Tuncer, çalışma hayatından kesitler içeren, yerli yabancı bir çok yayınlarda çıkan haberlerini hatırlattı. “Benim gibi Türkiye aşağı bir fotoğrafçı herhalde başka yoktur. Türkiye’yi tanıtmak uğruna yollara çıkınca evlenmeye bile fırsat bulamadım. Ben Türkiye aşığı bir fotğrafçıyım” diyen Tuncer’in konuşması, büyük alkış aldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.