FTI resmen iflas etti… Türk otellerine ciddi borcu var... Şimdi ne olacak?

Amerikalı yatırım fonu Certares’in devralması ile içinde bulunduğu mali sıkıntıları aşması beklenirken 600 milyonu kamuya olmak üzere bir milyara yakın borcunun silineceği en azından indirileceği sözü verildiği halde bunun gerçekleşmemesi üzerine Certardes’in devralma işinden çekileceğini açıklamasıyla FTI Grubu’nun iflasını açıkladı.

03/06/2024 15:01
FTI resmen iflas etti… Türk otellerine ciddi borcu var... Şimdi ne olacak?

Şirket iflas işlemlerinin başlatılması için Münih bölge mahkemesine başvuruda bulundu.

Edinilen bilgiye göre başlangıçta sadece tur operatörü markası FTI Touristik bundan doğrudan etkileniyor. Daha sonra diğer grup şirketleri için de ilgili başvurular yapılacak. Berlin'deki bağlı kuruluş Windrose Finest Travel GmbH faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. FTI Grubu, Meine Volksbank Raiffeisenbank eG'ye ait olan Sonnenklar.TV TV kanalını ve Sonnenklar.TV, 5 vor Flug ve Flugörse markaları altında faaliyet gösteren franchise seyahat acenteleri ile TVG'yi iflası içermiyor.

Uzun ve karmaşık bir yatırımcı sürecinin ardından FTI, Nisan 2024'te ABD'li yatırım fonu Certares şirketi etrafında bir yatırımcı konsorsiyumu tarafından devralındığı açıklanmıştı.

Henüz atanmamış olan geçici iflas yöneticisi ile işbirliği içerisinde, etkilenen yolcuların sürekli olarak bilgilendirilmesi ve gerekli önlemlerin operasyonel olarak uygulanmasına yönelik bir konsept üzerinde önümüzdeki günlerde çalışmalar yürütülecek.

Thomas Cook gibi oldu

Thomas Cook Grubu'nun Eylül 2019'daki iflasının ardından, geçtiğimiz mali yılda 4,1 milyar Euro satış gerçekleştiren FTI'nın iflası, Avrupa tur operatörleri pazarındaki ikinci büyük iflas oldu. FTI Grubu bünyesindeki Meeting Point, dünyanın her yerindeki destinasyon acentelerini ve çoğuna ait olmayan yaklaşık 60 oteli bulunuyor. FTI aynı zamanda Avusturya, İsviçre, Fransa ve Hollanda'da da tur operatörlüğü faaliyet gösteriyor

Türk otellerine ciddi miktarda borcu var

FTI'ın iflasından ne kadar yolcunun etkileneceği ise henüz bilinmiyor. FTI'ın hem Türk otellerine ciddi miktarlarda borcu hem de halihazırda Türkiye'de tatil yapan misafirleri bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.