Ethem Okudur: Nisan ayında ilk turist kafilesini getiriyoruz

Akay Travel Service tarafından yapılan açıklama ile Baltık ülkelerinden turist gelişlerinin Nisan başı itibarıyla başlayacağı duyuruldu.

05/03/2021 11:38
Ethem Okudur: Nisan ayında ilk turist kafilesini getiriyoruz

1 Nisan'da Vilnius ile operasyonlar başlayacak

Konu ile ilgili yapılan açıklamada Akay Travel Genel Müdürü Ethem Okudur 21 yıldır beraber çalıştıkları Baltıkların ana tur operatörü Novaturas’ın 1 Nisan itibarı ile Vilnius, 3 Nisan itibarı ile Talin ve ilerleyen tarihlerde Riga uçuşları ile birlikte yaz operasyonunun başlayacağı müjdesini verdi. Normal bir sezonda Mart ayı itibarı ile başlayan yaz operasyonlarının bu dönemde Nisan ayında başlayacağını belirten Okudur, Vilnius uçuşlarının başta haftanın her günü Antalya ve Gazipaşa olarak planlandığını, ilerleyen sezonda uçuş sayısının 10’a çıkacağını, ayrıca Tallinn’den haftada 5, Riga’dan ise haftada 4 sefer planlandığını bildirdi.

Geçen yıl gelemeyen 20 bin kişi bu sezon gelecek

2020 yılında Türkiye’ye uçamayan Baltık ülkelerinin geçen sezon için rezervasyon yaptırmış yaklaşık 20 bin kişisinin bu sezona devir edildiğini belirten Okudur, " Bu ülkelerden hedef koltuk sayımız 100 bin civarında bu rakam 2019'da realizasyon sayımız idi. Baltık ülkelerinin toplam nüfusuna bakıldığında bu rakamın özellikle Türkiye’ye seyahat eden müşteri oranının ne kadar büyük olduğu ortaya çıkıyor" dedi.

Pazar çeşitliliği acısından zengin bir portföye sahip olan Akay Travel; Letonya, Litvanya, Estonya, Kosova, Macaristan, Çekya, Romanya, Sırbistan, Bosna, Portekiz ülkelerinin yanı sıra 2021 için Polonyalı bir tur operatörü ile anlaşarak bu ülkeyi de portföyüne dahil etti. Akay Grubu içinde yer alan Fit Holidays ise BDT ülkeleri ağırlıklı Rusya, Kazakistan, Beyaz Rusya, Ukrayna, Özbekistan ve Gürcistan’dan müşteri getirmeye devam ediyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.