Balkan turlarına olan talepte, % 300 artış yaşanıyor...

‘Elveda Rumeli’ dizisiyle başlayan, Balkan turlarına olan ilgi hız kesmiyor. Yerli turistin, Balkan turlarına olan talebinde, geçtiğimiz yıla oranla % 300 artış yaşanıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Balkan turlarına olan talepte, % 300 artış yaşanıyor...
Balkan turlarına yönelik farklı tur paketleri hazırladıklarını kaydeden Merlin Travel Group Turizm Direktörü Kaan Erdoğan, “Balkanlar; ülkemize her konuda çok benzeyen, geçmişimizden izler taşıyan ve dünyadaki Türkler için önemli yerlerden biridir. Bu yüzden, her geçen gün, daha çok Türk turist, bölgeye gidiyor. Son yıllarda yayınlanan dizilerin de etkisiyle, Balkan ülkelerine düzenlenen tur sayısında % 300 artış yaşıyoruz. Bu kapsamda, şirket olarak, farklı içeriği olan ‘Balkan turları’ düzenliyoruz” diyor.

5 bin kişiyi, Balkanlara götüreceğiz

Merlin Travel Group olarak, bu yıl 5 bin kişiyi Balkanlara götüreceklerini anlatan Kaan Erdoğan, “Yerli turistimize; hem içeriği çok zengin, hem ekonomik olan tur paketleri hazırladık. Bu sayede, istedikleri ülkeyi, detaylı görme şansına sahip oluyorlar. Ayrıca, oluşturduğumuz ekstra tur paketleri ile bir ülkeye giden misafirlerimizin, diğer ülkeyi de görebilmesini sağlıyoruz. Kısaca, Balkanlara yönelik, esnek ve ekonomik turlar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Son günlerde, Bosna-Hersek turlarına olan ilgiye değinen Kaan Erdoğan, önemli tarihi eserler arasında yer alan Konjiç Köprüsü, Vişegrad’daki Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü,  Banja Luka'daki Ferhat Paşa Camii, Maglaj’daki tarihi  Kurşunlu Camii ve  Mostar’daki Koski Mehmet Paşa Camii’nin ziyaret edildiğini sözlerine ekledi.
 
Merlin Travel Balkanlar Turlarından birkaçı;
**Hırvatistan'ın en güzel şehirlerin biri olan Dubrovnik'te, 7 gecelik tur 499 Euro'dan itibaren,
**Üsküp ve Ohrid 'de 4 gece konaklanan, Rumeli dizi setinin de gezildiği Makedonya turu 499 Euro'dan itibaren,
**Saraybosna ve Mostar'ın gezildiği, bölgede yaşanan savaşın izlerinin de görülebileceği 4 gecelik tur 549 Euro'dan itibaren,
**Dalmaçya sahillerini de kapsayan 7 gecelik Dubronik, Split, Zagrep, Saraybosna turu 599 Euro'dan itibaren,
**Baştanbaşa Balkanların gezildiği, 7 gecelik tur 599 Euro'dan itibaren, başlıyor, (shf)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.