ATOR: Rus turistler için Türkiye tatili iki katına çıktı

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rusların yurt dışına seyahat tercihlerinde liderliğini sürdüren Türkiye’de tatil maliyetinin COVID-19 salgını öncesine kıyasla iki kat yükseldiğini bildirdi. Rus turistler için Türkiye tatilinin pandemi öncesi döneme göre iki kat pahalandığı bu nedenler Rus turist akışında düşüş yaşandığı belirtiliyor

05/07/2023 11:33
ATOR: Rus turistler için Türkiye tatili iki katına çıktı

GazetemRu’nun aktardığına göre, bu yaz Rusya’dan Türkiye’ye ortalama paket tur maliyetinin 2019 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 73 ila yüzde 91 oranlarında artış gösterdiğine dikkat çeken uzmanlar, pandemi öncesi Rusların Türkiye’deki tatil beldelerinde kişi başına yaklaşık 50 ila 60 bin rubleye rahatça tatil yapabildiğini hatırlattı.

Birlik, genel olarak Rus turist akışında düşüş gözlemlendiğine vurgu yaparken, öte yandan daha lüks otellerde konaklamaya hazır olan yüksek gelirli tatilcilerin sayısında artış yaşandığını da ekledi.

Sonuç olarak, bu yaz aylarında Rusya’nın dev tur operatörlerinden Coral Travel’ın sunduğu paket turlarda Türkiye’de tatil maliyeti kişi başı ortalama 96 bin 600 rubleye çıkarken, Fun&Sun’da bu ortalamanın 104 bin 300 ruble olduğu, Anex Tour’da tek kişilik tatil maliyeti ortalamasının 106 bin 500 ruble, Pegas Touristik’te ise 117 bin 800 ruble olduğu ifade edildi.

Uzmanlara göre Rusya’dan Türkiye’ye tatil turlarında maliyetlerdeki artışın en önemli nedenleri, uçak bileti fiyatları ve Türk otellerinin yaptığı zamlar olarak değerlendiriliyor


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.