Ankaralıları sanata doyuran festival: Bilkent Sanat Festivali

Cumhuriyetimizin kurulduğu yolda yüzüncü yılları yaşarken Atatürk’ün sanata ve ilme zaman ayırmayan ulusların ilerleme şansı olmayacağı yolundaki sözlerinin yerindeliğine Bilkent Sanat Festivali’nde bir kez daha tanık olduğumuzu, bu yılları kutlayarak, ifade etmek istiyorum.

Adil Çulhaoğlu Adil Çulhaoğlu 16/05/2019 09:47
Ankaralıları sanata doyuran festival: Bilkent Sanat Festivali

Sanatın üretimle birlikte vazgeçilmezleri arasında olan ve mutluluk veren bir başka paydası da paylaşımdır. Ankara'nın uydu kentlerinden Bilkent'teki Sanat Sokağında 27 Nisan-5 Mayıs organize edilen 3. Uluslararası Bilkent Sanat Festivali'ne katılan sanatın her dalından 80 sanatçı eserleriyle biz Ankaralıları sanata doyurdu.

Gürcistan, İran, İspanya, Kanada, Kazakistan, Kuveyt, Makedonya, Rusya, Umman ve Yunanistan'da gelen 30 sanatçı ile ülkemizden katılan toplam 80 sanatçının eserlerinin de sergilendiği Bilkent Sanat Sokağında, Ankaralıların oluşturduğu büyük kalabalık eşliğinde Klaranka, Klarnet Dinletisi ile Musa Göçmen Senfoni Orkestrasının konseri ile açılışı yapılan festival yarattığı coşku dolu atmosfer bize başka bir bahar havasının müjdesini veriyordu.

Festivali Organize eden Bilkent Sanat Sokağı yönetmeni Rahmi Çöğendez, açılışta yaptığı konuşmada, 2015 yılında kurdukları bir hayal ile başladıkları, Ankara'nın Sanatın da başkenti olacağı şeklindeki ideamın   bu organizasyonla gerçekleştirmekten sevinç duyuyorum. Her yıl artan katılımcı sayısının bu daha fazla olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, başta Bilkent Center ve Bilkent oteli olmak üzere sponsorlarına, medya mensuplarına teşekkür ediyordu ekibiyle çıktığı sahnede.

Ukraynalı Victor Shevchenko ile İrina Uglova,Ummanlı Meryem Zzadjali, Makedonyalı S.Hadzi Nikolov, Kuveytli Amina Al Nadji ile Yunan Spyros Georgas çalışmalarıyla dikkat çekerken, ülkemizden Hikmet Çetinkaya, Hamdi Eser, Mine Arasan, Rabia Çalışkan, Nadire Özbek, Nevin Keskin Dalyan, Yusuf Bilge, Yasemin Zambak, Mümin Candaş, Filiz Çimen Tülek gibi sanatçılarımızın eserleri beğeni topluyordu. Öte yandan Musa Göçmen Orkestrası, Danset, Klarnet, Artemis& Cüneyt, Grup Paleon, Efe Soyergin, Berkay Toprak Triosu, gibi gruplar da müzik ve dans gösterileri yaydığı atmosfer hepimizi sahne önüne çekiyordu.

Tuallerinin başında fırçalarını sallayanlar ressamlar, tornalarında çamuruna şekil veren heykeltraşlar, seramikçiler, takılarını ipliğe dizen sanatçıların atölye çalışmalarını izleme fırsatını verip sanatçı olma duygumuzu canlandırırken, festival boyunca yapılan tiyatro gösterileri ve söyleşileri, dans gösterileri, Keman ve piyano dinletileri gibi çeşitli müzik gösterileri ile de bize   baharın coşkusunu yaşıyorlardı.

Ankara Bilkent Sanat Sokağı'nda düzenlenen 3. Uluslararası Sanat Festivali, Ülkemizin sanatının tanıtımı ve yaygınlaştırılması ile sanatçılarımızı cesaretlendirip büyük desteklerde bulunduğunun herkesçe kabul gördüğünü gösterdiği gibi, bu tür sanat organizasyonların Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere Kamu Kuruluşlarının yanında özel sektör temsilcilerince organize edilmesinin çok büyük katkı yapacağını gösteriyordu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.