AKTOB Başkanı Yağcı'dan normalleşme uyarısı: Başarı için rehavete kapılmamalı, kurallara uymalıyız

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı “2020’den itibaren başarılı bir süreç yönetimi ile başlattığımız turizm hareketini 2021 yılın da da daha fazla arttırabilmek için kurallara uymalı ve düzenlemeleri aynen devam ettirmeliyiz” dedi.

25/02/2021 21:12
AKTOB Başkanı Yağcı'dan normalleşme uyarısı: Başarı için rehavete kapılmamalı, kurallara uymalıyız

Koronavirüs salgınına yönelik önlemlerde normale dönüşün il ve bölge bazındaki gelişmelere göre karar verilecek olmasını değerlendiren turizm sektörü, bu dönemin geçen yıl gibi en az zararla gerçekleşmesi için kurallara titizlikle uygulaması gerektiğine dikkat çekiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı, “2020’den itibaren başarılı bir süreç yönetimi ile başlattığımız turizm hareketini 2021 yılın da da daha fazla arttırabilmek için kurallara uymalı ve düzenlemeleri aynen devam ettirmeliyiz” dedi.

Başarı kurallara uyum ile gerçekleşecek

COVID-19 pandemisine karşı mücadelemiz sürerken, sektörümüz zor bir süreçten geçiyor. 2020 yılında turizm hareketliliği konusunda olumlu gelişmelerin; Kültür ve Turizm Bakanlığı ve kamu yönetiminin getirdiği düzenlemeler, konaklama tesislerinin aldığı önlemler ve kurallara uyum ile elde edildiği gerçeğini hatırlatan Dr. Yağcı, şunları söyledi:

“Güvenli Turizm Sertifikasyon sisteminin düzenlemeleri bu dönemde de çok önemli.  Aşının yaygınlaşması ve salgının tam kontrol altına alınmasına kadar önlemlerimizi uygulamalıyız. Mücadele ülke genelinde olduğu gibi, turizmde de 2021 yılında kurallara uyulması ile başarıya ulaşacaktır.

Onun için belirlenen düzenlemelere aynen devam edilmesi gerekir Bu süreçte Güvenli Turizm Sertifikası kapsamındaki önlemlerimizi uygulamalıyız.

Antalya dünya turizm hareketliliğine öncülük edecek

Antalya’nın Güvenli Turizm Sertifikası ile Dünyaya öncülük etti. Bu dönemde sektör çok büyük özveri gösterdi. Güvenli Sertifikasyon Sistemiyle sezona başlamamız 2021 turizmi içinde önemli unsurlardan biri olacak. 2020 yılında turizmde yaşadığımız deneyimler 2021 yılı içinde bize öncü olacak.

Bu yıl turizm sezonunda öncelik işletmelerimizi açabilmek ve ticari faaliyetimize devam etmektir. Bunları yaparken de dikkatimiz; fiyat dengesi, kalite unsuru ve özellikle Güvenli Turizm Sertifikasyon sistemi kriterlerini uygulamak olmalıdır.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.