Vatandaş kayak öğrenecek, kış turizmi şahlanacak

Hükümet ve sektör temsilcileri turizmde çalışmaları yoğunlaştırdı. 4 milyon vatandaşa kayak öğretilecek. Kış turizminden 10 Milyar Euro gelir hedefleniyor.

31/12/2019 23:40
Vatandaş kayak öğrenecek, kış turizmi şahlanacak

Mevsimsel ve pazar kısıtlamalarından kurtulmak için farklı hedef ve beklentilere yönelen turizm sektörü, hükümet ile birlikte turizm faaliyetlerini bütün bir yıla yaymak için yeni adımlar atıyor. Akşam'da yer alan habere göre, yapılan çalışmalar kapsamında kayak ve kış turizmi bakımından Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden biri haline gelmek için önce yerel düzeyde kayak sporunun öğrenilmesi sağlanacak. Simülatör yardımıyla güvenli ortamlarda vatandaşlara kayak sporu öğretilecek.

4 milyon kişiye eğitim

Bu yöntemle Türkiye’de 4 milyon kişinin kayak sporuyla tanıştırılması hedefleniyor. Ulusal ve uluslararası festivaller ile olimpiyatlara daha fazla katılım sağlanması da çalışmalar arasında yer alıyor.  Erzurum'un ev sahipliğinde şubat ayında 2017 Avrupa Gençlik Kış Festivali düzenlenirken; Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye'nin 2026 Kış Olimpiyatları adaylığına yönelik de çalışmalara başladı.

Dağ envanteri çıkıyor

Ulusal ve uluslararası düzeyde kış turizm potansiyeli bulunan, bölgesel düzeyde kış sporlarının ve yarışmalarının yapılabileceği rekreasyon amaçlı günübirlik kayak merkezleri belirlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayak Federasyonuyla birlikte Türkiye’nin dağ envanterini çıkartacak. Kayak dışında, buz pateni, curling, buz hokeyi gibi birçok spor alanları için tesis, kamp merkezleri gibi tespitler yapılması planlanıyor. Sektör, kış turizminden yıllık 10 milyar euronun üzerinde gelir hedefliyor.

'Sömestrde tatil' çağrısı

Bu arada Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, vatandaşları, turizm gelirlerinde yaşanan gerilemeyi göz önünde bulundurarak, 20 Ocak'ta başlayacak sömestir tatilini turizm bölgelerinde geçirmeye çağırdı. Palandöken ayrıca, terör saldırılarının turizm üzerinde olumsuz etkilerini silmek için  ulusal bir turizm kampanyası başlatılması gerektiğini söyledi.

250 bin turist uçtu

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, 2016 yılında 250 bin turist sıcak hava balonlarıyla bölgenin doğal güzelliklerini gökyüzünden seyretti. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, yaptığı açıklamada, bölgedeki 25 firma tarafından sıcak hava balonculuğu hizmeti verildiğini, bu sayede ülke ekonomisine önemli katkı sağlandığını bildirdi. Dinler, "Kapadokya'da sıcak hava balonculuğu alanında gösteren firmalar, 2016 yılında 250 bin kişiye bölgeyi gökyüzünden keşfetme imkanı verdi. Bunun ekonomiye katkısı ise 34 Milyon Euro" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.