Üç ülkeyi buluşturan proje hayata geçti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Bağımsız Seyahat Acentaları Örgütü (TSS Group) ve Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) işbirliğinde hayata geçirilen International Multimedia Library’nin açılışı törenle gerçekleştiril

31/12/2019 23:40
Üç ülkeyi buluşturan proje hayata geçti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, “Kardeş Şehir Projesi” kapsamında dostluk ağını genişletmek amacıyla Almanya’nın Dresden ve İspanya’nın Malaga Belediyeleri ile işbirliği yaparak, ortak bir projeye imza attı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, TSS Group ve Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) işbirliği ve Manuel Molina Vakfı’nın bağışlarıyla Antalya Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) International Multimedia Library oluşturuldu.
BİLSEM öğrencileri oluşturulan bu digital kütüphane ile yaptıkları projeleri, Skype üzerinden İspanya ve Almanya’daki öğrencilerle karşılıklı etkileşim içerisinde bulunarak paylaşma fırsatı bulacaklar.

International Multimedia Library’nin açılışı da gerçekleştirilen törenle yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İspanya Andalucia Milli Eğitim Bakanı Adelaida de la Calle Martin, Malaga Belediyesi Kültür Müdürü Gemma del Corral Parra, TSS Grup Başkanı Manuel Molina, çok sayıda davetli,  Malaga ve Dresden’den gelen öğrenci ve öğretmenler katıldı.  

Düzenlenen törende bir konuşma gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bugün önemli bir projenin açılışı için birlikteyiz. International Multimedia Library ile önemli bir işbirliği başlattık. Malaga, Dresden ve Antalya arasında önemli bir kültür ve eğitim işbirliğinin temelini atıyoruz. Bu işbirliği ile gençlerimiz birbirlerini daha yakından tanıyacak ve aralarındaki bağlar güçlenecek. Bunun bir başlangıç olmasını temenni ediyorum” dedi. Başkan Menderes Türel, kendi vakfı aracılığı ile projeye önemli katkılar koyan TSS Group Başkanı Manuel Molina'ya da teşekkür etti.

İspanya Andalucia Milli Eğitim Bakanı Adelaida de la Calle Martin ise böylesi anlamlı bir tören için Antalya’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Günümüzde bilgi internettedir. Eskiden ezberleyerek öğrenirdik şimdi ise o bilgiye ulaşmayı öğreniyoruz. Bu eşsiz araca sahip olmak çok önemli. Antalya, Malaga ve Dresden bu dijital kütüphane ile iletişim ve paylaşım üçgeni oluşturdu. Bu projeye önemli katkılar sağlayan Manuel Molina’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kendi ismini taşıyan Manuel Molina Vakfı ile projeye önemli bir katkı sağlayan TSS Group Başkanı Manuel Molina ise şöyle konuştu: “Antalya’da oluşturduğumuz Uluslararası Multimedya Kütüphanesi ile kültürler arasındaki karşılıklı anlayış ve diyaloğu desteklemek istiyorum. Genç insanlar projemizin önemli parçası. Tüm çabalarımızla Antalya’ya uluslararası bir dijital kütüphaneyi son teknolojiyi kullanarak sağladık. Ancak en son teknolojinin hiçbir zaman iyi bir eğitimi ve öğretmenlerin yerini tutmayacağını biliyoruz. Ama teknoloji güncel olmaya yardımcı olmalıdır. Bu girişimin asıl temeli çoğunlukla bilgi, çaba, iletişim ve sorumluluktur. Bunlar zeka ve yaratıcılık yani evrensel değerlerdir. Bu anlamda bu yeni uluslararası multimedya kütüphanesi karşılıklı anlayış köprüsü olacağını umuyoruz.” 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.