TÜRSAB'ta muhalefetten birlik mesajı

Cem Polatoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen Değişim Hareketi Sosyal Medya canlı yayında bir araya gelen Firuz Bağlıkaya ile Hasan Erdem birlik beraberlik mesajı verdi.

18/01/2018 14:29
TÜRSAB'ta muhalefetten birlik mesajı

Firuz Bağlıkaya ve Hasan Erdem, Birlikte Değişim Hareketi Canlı Yayını'na Katıldı. Haklarında ortaya atılan ayrıldılar iddialarını yalanlayan Bağlıkaya ile Erdem, aynı azim ve kararlılıkla yollarına devam ettiklerini söylediler.

Hasan Erdem’i yayına almadan önce Cem Polatoğlu’nun bu konu hakkında yönelttiği soruya yanıt veren Firuz Bağlıkaya; “Biz, aynı şeyleri söyleyen, aynı hedeflere aynı amaçlara doğru yürüyen iki meslektaşız. Bu anlamda birlikte hareket etmeye bir birimize söz verdik. Hasan Bey de kendi programına, seçim çalışmalarına devam ediyor.

Aramızda fikir birlikteliği var

Ben de seçim çalışmalarıma devam ediyorum. Biz birlikte hareket ediyoruz deyip, işi gücü bırakıp ortak bir program uygulamadık. Bizim fikir birlikteliğimiz var. Biz dostuz, sürekli bir araya geliyoruz. Sorunları da birlikte tartışıyoruz” dedi.

Bağlıkaya’nın bu açıklamalarının hemen ardından yayına dahil olan Hasan Erdem ise, “ Kritik bir dönemdeyiz, çok da mutlu değiliz. Çünkü yasal olarak yapılması gereken seçimimiz ertelendi. TÜRSAB tarihine kara bir leke olarak geçecek bu haksız ve mesnetsiz seçim ertelemesi keyfi bir uygulamadır. Maalesef camia bu konuda sessiz kalmıştır.

Seçimi erteleyenler utansın

Sessiz kalmasa da yapacak bir şey yok açıkçası. 'Yapanlar utansın' diyorum ben buna. Biz bunu hak etmedik çünkü. Ben iki yıldan beri çalışıyorum,  Firuz Bey de yıllardır çalışıyor. Biz çok emek verdik, bugün çıkan adaylar değiliz” diye konuştu.

Mevcut yönetimi sert bir dille eleştiren Erdem, açıklamalarına şöyle devam etti : “Acentaların aleyhine çıkarılan 1618 sayılı yasanın, TÜRSAB’daki merkezi güçlendirici bu oluşumuna karşı çıktık. 'Bu yasa böyle olmaz dedik' ve o gün muhalefetimiz başladı, bugün devam ediyor. Ta ki doğruyu buluncaya kadar.. Maalesef bu müstevli grubu TÜRSAB’ı istila etmiştir. Kendi babalarının çiftliği gibi kullanıyorlar. Orayı ticarethane haline getirdiler.

Koltuk sevdası değil, hak arayışı mücadelesi

Biz bu sisteme, yanlışa “dur” demek için aday olduk. Ben bunu bir hak arayışı mücadelesi olarak görüyorum, bu koltuk sevdası değil. Benim koltuğa ihtiyacım da yok gözüm de yok açıkçası.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkı yeniyorsa, on binlerce acentamız kepenk kapatacak durumda, geçim zorluğu içerisinde gelecek korkusu yaşıyorsa buna sebep olan tüm bu insanlardan hesap sormak asli görevimizdir.

TÜRSAB'a akçeli işlerden uzak dürüst insanlar lazım

Bu bir vatani görevdir, ülke sevdasıdır. Bu kurumun başına aklında akçeli işler olmayan dürüst insanların gelmesi gerekiyor.”

Muhalefet cephesinin iki önemli ismini bir araya getiren canlı yayın, izleyiciler tarafından büyük ilgi görürken, anlamlı birlikteliklerinin neticesini er geç alacaklarını belirten Bağlıkaya ile Erdem, TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulu’ndan zaferle çıkacaklarına olan inançlarının ise, tam olduğunu vurguladılar.

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.