Turizmde 27 Milyar Dolar hedefi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Yılın ilk üç ayında turist artışı var. Geçen yıl 22,5 Milyar Dolar'lık bir turizm gelirimiz söz konusuydu, bu yıl 27 Milyar Dolara ulaşan bir gelir elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.

13/04/2018 12:37
Turizmde 27 Milyar Dolar hedefi

Ahiler Kalkınma Ajansı'nın ev sahipliğinde Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde düzenlenen "11. Kalkınma Planı İç Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısı"nda bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Yılın ilk üç ayında turist artışı var. Geçen yıl 22,5 milyar dolarlık bir turizm gelirimiz söz konusuydu, bu yıl 27 milyar dolara ulaşan bir gelir elde etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin güçlü temellere dayandığını, ekonomi yönetimindeki kurumların tüm gelişmeleri yakından takip ederek üzerine düşen görevi layıkıyla yaptığını vurgulayan Bakan Elvan, vatandaşların, üretici ve yatırımcıların gönlünün ferah olmasını isteyerek, "En ufak bir kaygı içinde olmalarını istemiyorum" dedi.

Büyüme hedefleri teker teker gerçekleşecek

Dünya'da yer alan haberde Elvan, Türkiye ekonomisine yönelik 2016 yılında da kötü senaryolar yazıldığını ancak ülkenin büyümeye devam ettiğini anımsatarak, Türkiye'nin büyüme alanındaki hedeflerine teker teker ulaşacağını vurguladı.

"Turizm gelirlerimizde de geçen yıla oranla ciddi bir artış bekliyoruz. Yılın ilk üç ayında turist artışı var. Geçen yıl 22,5 milyar dolarlık bir turizm gelirimiz söz konusuydu, bu yıl 27 milyar dolara ulaşan bir gelir elde etmeyi hedefliyoruz" diyen  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, sözlerini şöyle tamamladı: "Ekonomimizde çarklar dönüyor, üretim ve ihracatımız sürüyor. Biz neyi nasıl yaptığımızı çok iyi biliyoruz, bundan sonraki adımlarımıza da nasıl ve ne şekilde atacağımızı çok iyi biliyoruz. Hele ki ekonomi alanında Türkiye yüksek bir deneyime sahip."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.