Rus turistteki düşüş Türk tatilciye yarayacak

Tatilbudur.com Genel Müdürü Bülent Kuş, “Rus ve Avrupalı turistte azalma ve otel fiyatında yüzde 20’lere varan düşüş, bu yaz yerli turiste avantajlı fiyatla tatil imkanı sağlayacak” dedi.

31/12/2019 23:40
Rus turistteki düşüş Türk tatilciye yarayacak

Rus ve Avrupalı turist sayısındaki azalma turizmcilere zor günler yaşatırken, Türk turistin ise bu yaz daha uygun fiyatlı tatil yapmasını sağlayacak. Hanife Baş imzalı habere göre, Tatilbudur.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Bülent Kuş, 2016 yazında Rus ve Avrupalı turist sayısında beklenen azalma ve otel fiyatlarında geçen yıla oranla yüzde 20’lere varan düşüş yaşanmasının yerli turiste daha avantajlı fiyatlar sağlayacağını vurguladı. Kuş, “Bu yılın ilk dört ayında da yurt içi tatil talepleri otel fiyatlarında yüzde 20’lere varan düşüşler nedeniyle Akdeniz Bölgesi’nde yoğunlaştı. Bu yıl ilk beş ayda en çok talep gören bölgeler yüzde 40 Ege, yüzde 60 oranında ise Akdeniz oldu” dedi

‘Tek engel terör’

Bu yıl Rusya’dan gelen turistte yüzde 80, Avrupa’dan gelende yüzde 25, İngiltere’den gelen tatilci sayısında ise yüzde 40 oranında düşüş yaşanacağını belirten Kuş, “Ortadoğu, Ukrayna ve Balkan ülkelerinden gelen sayısında ise artış bekleniyor. Ancak bunların asıl pazarlarımızdaki kaybı kapatması çok zor görünüyor” diye konuştu.

Bülent Kuş, turizmde bu yaz yaşanacak yüzde 45’lik kaybın giderilmesinin de, İspanya ve Yunanistan’ın kapasitesinin dolması ve bunun sonucu turistlerin bize yönelmesi, çocuklu aileler için ideal olan her şey dahil sisteminin Türkiye’de olması, düşük fiyat tercih eden son dakikacı turistler sayesinde mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Turizmdeki bu büyük düşüşün en önemli nedeninin terör olduğunu da kaydeden Bülent Kuş, “Tek engel terör. Terör bitmeden turizmin eski haline dönmesi zor. İnsanlar keyif yapacakları yerde can güvenliği kaygısı yaşamak istemiyor. Burada devletin de yapabilecekleri var. THY, tatil için Türkiye’nin tercih edilebileceğini öngördüğü destinasyonlarda uçak bileti fiyatlarını da düşürebilir. Bayramlarda ve özel günlerde de yurtdışındaki Türklerin tatillerini memleketlerinde geçirmeleri için yine bilet fiyatları düşürülebilir” ifadesini kullandı.

1 milyon kişi hedefi

2016 yılının ilk dört ayında kendi operasyonlarını da değerlendiren Kuş, “Yüzde 40 oranında büyüme yakaladık. 350 bin kişinin rezervasyonunu gerçekleştirdik. Çalışan sayısı 1.200 kişiye ulaştı. Tatilbudur.com’un yıllık ziyaretçi sayısı 20 milyonu geçti. Satışlarımızın yüzde 80’ini online” bilgisini verdi. Yılsonu hedeflerine de değinen Kuş, yıl genelinde yüzde 40’lık büyüme oranlarını korumak istediklerini, 1 milyonun üzerinde kişinin de tatil planlarını gerçekleştirmesini sağlayacaklarını aktardı.

139 TL’ye bayram turu

Ramazan Bayramı turlarına da değinen Kuş, yeni kampanyaları hakkında şu bilgileri verdi: “Uçak bileti dahil 4 gece konaklamalı yurt içi turlar 139 TL’den başlıyor. Bodrum, Seferihisar ve Side turları bayram öncesi ve bayram tatilinde de bu fiyattan satışta. Selanik, Halkidiki, Thassos 79 euro’dan, Selanik-Sofya turu 99 euro’dan başlıyor. Klasik İtalya-Yunanistan-Balkan turu ise 399 euro fiyatla satışta. Güney İtalya turu ise 499 euro.”

Yeni gözde destinasyon Belgrad

Bülent Kuş, Tatilbudur.com olarak destinasyonlarına yenilerini eklediklerini de belirterek, bunların Tayland, Belgrad, Balkan turları, Barselona ve Arda Turan’ı içeren maç turları olduğunu aktardı. Firma bu yıl yurt dışında 45 bin kişiye tatil yaptırmayı hedefliyor.

Yeni gözde destinasyonlarından birinin Belgrad olduğunu dile getiren Kuş, “Bu şehre talep çok arttı. Vizesiz ve ucuz bir ülke. Yemekleri damak tadımıza uyuyor. 3-4 gecelik konaklamanın maliyeti 179 euro civarında” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.