MATSO Turizm Fakültesi’nin temeli dualarla atıldı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından yaptırılacak olan Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin temel atma töreni, siyasilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

31/12/2019 23:40
MATSO Turizm Fakültesi’nin temeli dualarla atıldı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından yaptırılacak olan Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin temel atma törenine; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Milletvekilleri CHP’li Deniz Baykal, Çetin Osman Budak ve Niyazi Nefi Kara, Ak Partili Mustafa Köse, MHP Milletvekili Tarkan Akıllı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATB Başkanı Ali Çandır, Sivil Toplum Örgütü başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

MATSO faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım görselinin izlenmesiyle başlayan temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO Turizm Fakültesi’nin bugünlere gelişindeki süreci anlattı. MATSO Turizm Fakültesi’nin Manavgat Üniversitesi yolunda ilk temel taşı olacağına dikkat çeken Boztaş, Manavgat’ta üniversite kurulabilmesi için 2 fakülteye daha ihtiyaç olduğunu, Manavgatlı hayırseverler sayesinde en kısa sürede yapılacak 2 fakültenin ardından Manavgat’ın kendi üniversitesine kavuşacağını belirterek, hayırseverlere çağrıda bulundu.

Boztaş’ın ardından Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, MHP Milletvekili Tarkan Akıllı, CHP Milletvekili Deniz Baykal ve son olarak da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalarda Türk turizminin başkenti olan, Antalya’ya gelen turist sayısının 1/3’ünü ağırlayan Manavgat’ta bir fakülte kurulmasının bu fakültenin Turizm Fakültesi olmasının önemine dikkat çekildi. Konuşmaların ardından törene katılan yetkililer Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’ın duası eşliğinde butona basarak inşaata ilk harcı koydular. (İHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.