Martta 25 yeni otel yatırımı teşviği

Ekonomi Bakanlığı, 2016 yılı mart ayına ait yatırım teşvik belgeleri listesini açıkladı. Buna göre, mart ayında 25 yeni otel yatırımı teşvik aldı.

31/12/2019 23:40
Martta 25 yeni otel yatırımı teşviği

Ekonomi Bakanlığı, 2016 Yılı Mart Ayına Ait Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi'ni açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan listeye göre, turizm alanında 25 yeni otel yatırımına teşvik verildi. Yeni yatırımlar ile 4 binin üzerinde yeni yatak devreye girecek.

2016 Mart ayına ait Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi yayımlandı. Turizm başlığı altında toplam 37 yatırıma teşvik verildi. Teşvik alan yatırımların 25 tanesini yeni otel yatırımları oluştururken, 3 yatırım da modernizasyon ve tevsi başlığı altında teşvik aldı. Yeni yatırımların arasında 3 tane beş yıldızlı, 7 tane dört yıldızlı, 7 üç yıldızlı, 6 butik otel, 1 iki yıldızlı ve 1 tane de özel konaklama belgeli yatırım teşvik alırken turizm başlığı altında 9 tane öğrenci yurdu da yer buldu.

EN BÜYÜK TEŞVİK İSTANBUL'A 

Yatırım teşviği alan komple yeni otel yatırımları arasında en büyüğünü 74 milyon TL'lik yatırım bedeli öngörülen Çayırlı Turizm Otelcilik ve Tic. A.Ş'nin İstanbul'da yapacağı 5 yıldızlı 612 yataklı otel yatırımı aldı.

Şubat ayında yatırım teşviği alan 24 yeni otel yatırımının hayata geçmesi ile birlikte Türkiye'nin sahip olduğu yatak kapasitesine 4 bin 247 yeni yatak dahil olacak ve 1.133 kişiye istihdam yaratılacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.