İstanbul 195 ülkeden turist ağırlıyor

Turizm Haftası açılışında konuşan İstanbul İl Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İstanbul'un 195 ülkeden turist ağırlayan çok özel bir şehir olduğunu vurgulayarak; "Dünyanın tam merkezinde, dünyanın kalbinde bulunuyoruz” dedi.

17/04/2018 13:58
İstanbul 195 ülkeden turist ağırlıyor

 

 

İstanbul’un dünyaya tanıtılmasında herkese görev düştüğünü kaydeden Coşkun Yılmaz, “Bütün kurumları ve kuruluşlarıyla ve değerleriyle hepimize sorumluluk düşüyor. Bugün itibariyle ilk iki aya baktığımızda İstanbul’a gelen turist sayısı Ocak ve Şubat verilerine göre 1 milyon 825 bin civarında. Bu istatistik böyle devam ederse İstanbul tarihte en çok gezgin turist sayısı altığı 2015’i -yaklaşık 12,5 milyon- geride bırakacak. İstanbul için yeterli mi? Bence yetmez” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un sadece turizm olarak değil diplomasi, iktisadi ve uluslararası ilişkiler açısından da önemli bir şehir olduğunu belirten Yılmaz, “Bu yıl bakanlığımız başta olmak üzer valiliğimiz ve belediyemizin katkılarıyla sektörün duayenleri ile iş birliği halinde İstanbul turizminde büyük bir atılım gerçekleştireceğiz” dedi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.