İranlı turist Van’a akın etti

Geçen yıl Nevruz Bayramı nedeniyle 102 bin İranlı turistin geldiği Van’da, bu yıl da hareketlilik yaşanmaya başladı. 13 gün sürecek Nevruz Bayramı’nın başlamasıyla birlikte 4 günde 7 bin 500’e yakın İranlı turist Van’a giriş yaptı.

31/12/2019 23:40
İranlı turist Van’a akın etti

Ülkelerindeki 13 günlük nevruz tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen çok sayıda İranlı turist, Van’a akın etti. Turist sayısının artması en çok Van esnafını sevindirdi. Tatil için Türkiye’yi seçen turistler, karayoluyla Van’ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yaptı. Hürriyet'in haberine göre, yoğunluk nedeniyle gişe sayısının 2’den 4’e çıkarıldığı sınır kapısında 4 günde 7 bin 280 İranlı turist, Van’a geldi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetim kurulu üyeleri ile acente ve otel işletmecileri, sınır kapısından giriş yapan turistleri karanfillerle karşıladı. Kentte ‘Van Shopping Fest’ adı altında 15 Mart-5 Nisan’da düzenlenen alışveriş festivaline denk gelen İran’daki nevruz tatili nedeniyle Türkiye’ye gelen İranlıları mağazalarına çekmek isteyen bölge esnafının Farsça duyurular hazırladığı görüldü.

SÜREKLİ HİZMET

Yaptıkları alışverişle kente canlılık kazandıran İranlı turistler, lokantalarda da yoğunluğun oluşmasını sağladı. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, “Sınır kapısında yolcu olduğu sürece mesai kavramına bakılmaksızın hizmet verilecek. Sınır kapılarında her türlü önlemi aldık” dedi.

Van TSO Başkanı Necdet Takva da, İran’da düzenledikleri tanıtım etkinliklerinin turist yoğunluğunu olumlu yönde etkilediğini belirtti. Bu yıl İranlıların ülkeye girişlerinin erken başladığını ifade eden Takva, şunları söyledi: “İranlılar artık ayrılmaz bir parçamızdır. Özellikle deprem sonrası daralan yerel ekonomik krizi aşmak konusunda yardımları oldu. Bu insanları sahiplenmeliyiz. Bu yıl da alışveriş festivalimizin üçüncüsünü düzenledik. Şehrin ışıklandırmasını yaptık.” Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman da geçen yıl Nevruz Bayramı tatilinde 102 bin İranlının Van’a geldiğini anımsatarak, bu yıl daha fazla turist geçişi beklediklerini bildirdi.

OTELLERDE YER KALMADI

Kuyumcu Ömer Anterili de alışveriş festivali kapsamında ürün çeşitlerini arttırdıklarını, indirim kampanyalarıyla turistleri ağırladıklarını aktardı. Kentteki bir otelin müdürü Reşat Yeşilağaç ise son üç yılın en yoğun turist akışına tanık olduklarını dile getirdi. Yeşilağaç, “Kentteki otellerimiz tamamen doldu. Önümüzdeki 15 gün boyunca bu yoğunluğun devam edeceğini bekliyoruz. Bu yoğunluk, son günlerde ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan esnafımıza iyi geldi” diye konuştu. Esnaf Cafer Takız da, uzun zamandır İran’daki nevruz tatili için hazırlık yaptıklarını, bu kapsamda turistlere hitap edecek ürünleri mağazaya getirdiklerini söyledi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.