Otel misafirleri 'Tatil' temasını çizdi

15'inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın ödül töreni kapsamında ASKA Lara Resort & Spa’da bulunan karikatürcüler, otel misafirlerine karikatür eğitimi verdiler.

24/04/2024 23:17
Otel misafirleri 'Tatil' temasını çizdi

15'inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın ödül töreni kapsamında ASKA Lara Resort & Spa’da bulunan karikatürcüler, otel misafirlerine karikatür eğitimi verdi. Eğitim etkinliğine otelde konaklayan başta çocuklar olmak üzere yetişkinler de ilgi gösterdi. Karikatürist Musa Gümüş ve Aşkın Ayrancıoğlu tarafından verilen karikatür eğitiminde otel misafirleri “tatil” teması altında geçirmekte oldukları tatillerini karikatür sanatıyla ifade ettiler.

Karikatür Atölyesi adı altında düzenlenen etkinliğe ASKA Lara Resort and Spa’da konaklayan yaklaşık 40 misafir katıldı. Eğitimleri karikatürcü Aşkın Ayrancıoğlu ve Musa Gümüş verdi. Misafirlere karikatür sanatı ve karikatür çizmenin inceliklerinin yanı sıra, teknikleri hakkında bilgiler verilirdi. Daha sonra teması “tatil” olan karikatürlerin çizimine geçildi. Çocuklar ve yetişkinlerden oluşan otel misafirleri önce kara kalem ve ardından diğer renkli kalemlerle karikatürlerini çizip tamamladılar.

"Bu tür sanatsal uygulamalar Türkiye’deki konaklama işletmelerine farkındalık kazandırabilir”

Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın Koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, ASKA Lara Resort and Spa’da birkaç saatlik bir eğitimle gerçekleştirilen Karikatür Atölyesi etkinliğinin diğer tesislerde de yapılabileceğini belirterek, “Bu amaçla resim, karikatür, el sanatları gibi görsel ve geleneksel sanatlarla ilgili gerçekleştirilecek atölyelerle misafirler tatil yaparken bir sanat dalı ile de   tanışabilir. Bu tür sanatsal uygulamalar Türkiye’deki konaklama işletmelerine farkındalık kazandırabilir” dedi.                            

RBC'nın akşam saatlerinde manşetten verdiği haberine göre Rusya Büyükelçiliği, bu çağrıyı "THY, ülke vatandaşlarını Latin Amerika ülkelerine transit uçuşlara amadığı için" yaptı. Diplomatik misyonun basın servisi bunu RBC'ye verdiği demeçte  "Sorun ciddi. Türk yetkililerin olayın ciddiyetinin ne kadar farkında olduklarını bilmiyoruz. Rusya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, ortaya çıkan sağlıksız duruma havayolu şirketinin (THY) dikkatini çekti. Büyükelçilik de Türk Dışişleri Bakanlığı ile hem yazılı yani resmi notayla hem de sözlü olarak temasa geçti. Henüz net bir yanıt alınamadı" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.