Hüseyin Aslan'a 'Yılın Turizm Profesyoneli' ödülü

Türkiye Altın Turizm Ödülleri’nde “Yılın Turizm Profesyoneli” ödülü, Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otelciler İşletmeciler Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin Aslan’a verildi.

13/12/2017 00:18
Hüseyin Aslan'a 'Yılın Turizm Profesyoneli' ödülü

TÜR-YÖN’un düzenlediği “Türkiye Altın Turizm Ödülleri”, Sarıyer Büyükdere İskelesi Mekan sponsorluğunda düzenlendi. 70 farklı kategoride, yılın en iyi otelleri ve Turizme katkı sağlayan sinema, dizi ve televizyon dünyasının en iyileri ödüllerini almak için 8 Aralık Cuma günü  İstanbul Sarıyer Büyük Dere İskelesi’nde hazır bulundu. 

Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otelciler İşletmeciler Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin Aslan ödülünü aldıktan sonra  bir konuşma yaptı. Aslan konuşmasında, "Bu plaketi, turizmcilere verdiği destekten dolayı Batman Valisi Ahmet Deniz'e, bir dünya markası olmuş Hasankeyf Turizmi için gece gündüz çalışan Kaymakam Faruk Bülent Baygüven’e, Real Konak Hotel CEO’su Hüseyin Konakçı’ya armağan ediyorum.

Gönüllü turizm elçisi olarak; Güneydoğu turizmi için tanıtım çalışmalarının içinde yer alıyoruz, destek oluyoruz. Turizm bir gönül işidir. Bölgemizin, ilimizin tanıtımı bizlere ve o yörenin halkına düşmektedir. 'Her şeyi devlet yapsın' diyerek beklemek, yanlıştır. Devletimiz her zaman destekleriyle bizlerin yanındadır. Batman’ın ve Güneydoğu’nun kültürel değerlerini, Türkiye’nin farklı illerinden gelen turizmcilere İnfo gezileriyle tanıtıyoruz. Batman ilinin bilinmeyen ve görülmeyen yerlerini gezdirerek, daha çok kişiyi ilimizle tanıtıyoruz. 

Üç uygarlığın yaşamış olduğu, kültürler beşiği Hasankeyf’in güzelliklerini görme imkanı sunuyoruz ve bölgede bilinmeyen birçok değerin tanıtımına katkı sağlıyoruz. UNESCO tarafından Geçici Kabul Listesi’ne alınan Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesi gibi, bölgeyi canlandıracak birçok değere sahibiz. Hasankeyf girişinden köprüye ve kaleye doğru çay içmenin vereceği haz bile bir başkadır.

Herkes bölgesinde tanıtım çalışmalarına katkı sağlarsa, Türkiye turist sayısında ve  kazanç konusunda istenilen hedefi tutturacaktır. Bölgenin kalkınması, o yöre halkının kalkınmasıdır. Turizm bizim için milli bir değerdir. Yöresel lezzetlerimizi, benzersiz el sanatlarımızı, tarihi ve kültürel zenginliklerimizi tanıtmak için, bölge halkımızla birlikte büyük bir özveri ile çalışıyoruz. Bu da bölgemizin tanıtımı adına bize güç veriyor. Bizler, bölge insanı için, Güneydoğumuz için tanıtımlarımıza devam edeceğiz.  

“Yılın Turizm Profesyoneli” ödülünü tarafıma verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu ödül bana büyük bir motivasyon oldu. Bu ödülü Batman için, Güneydoğu için alıyorum" dedi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.